Kontra får en lektion i fotboll

Kontra – Unicorn United 0 – 6

Regnig, mörk och jävlig var gårdagskvällen. Av de tre adjektiven är jävlig det enda som passar in på matchen mot Unicorn. Senast Enhörningarna och Kontra möttes blev resultatet 1-1. Om man ser till det, och det faktum att lagen innan matchen hade i princip identisk målskillnad och samma poäng, kändes det inte helt otroligt att Kontra skulle kunna kämpa sig till åtminstone ett poäng.

Det var dock nära att Kontra bärgade hela tre poäng utan att ens behöva gå ut på planen. Unicorn saknade likvida medel nog till domaren och det var inte förrän Kontra gick in och pytsade in en 100-lapp som matchen kunde blåsas igång. Vi skulle ha tagit WO-vinsten.

Hela matchen präglades egentligen av en strategimiss. Ass. coach Bäten satsade på att spela som senast; med tonvikt på defensiven och kontringar. Dock skulle man testa att pressa högt de första fem, tio minuterna och försöka få in ett ledningsmål som sedan skulle försvaras. Det gick, kort sagt, inte riktigt som det var tänkt.

Unicorn är begåvade fotbollsspelare. Det måste sägas. De är många, unga och tekniska och spelar som ett lag. I varje anfall kom de med minst en spelare fler än vad Kontra försvarade sig med. Gärna fler än så. Deras rutin visade sig även i att de visste precis hur de skulle trycka till oss i närkamper så att vi tappar balansen, både fysiskt och mentalt, men utan att det renderar frisparkar. Om Kontra ska kunna prestera bättre måste vi bli bättre på att spjärna emot i sådana lägen och gärna få in denna teknik i vår repertoar. Det är bevisligen ett effektivt sätt att få motståndarna ur balans.

Det första målet var kanske inte det värdigaste målet som gjorts i Korpen i år. En riktig förvirrad situation ledde till att tre kontraiter, förutom Hartass i mål, stod på mållinjen och sparkade desperat efter bollen som studsade mellan dem och en massa anfallande enhörningar som lika febrilt försökte sparka bollen åt andra hållet. Tillslut slank bollen ändå in. Det var inte ett vackert mål men ett mål likaså. Innan halvleken var slut skulle Unicorn ha gjort ännu ett.

I andra halvlek spelade Kontra både lite mer strukturerat och passionerat. Det fanns en kämpavilja och ibland en tillstymmelse till lagspel, om än vi oftast satsade på att slå långa bollar som enhörningarna lätt kunde plocka åt sig. Men bitvis, och kanske av viss desperation, vågade vi flytta upp laget och skapa några lägen som kunde ha blivit riktigt vassa.

En logisk följd av ett offensivt spel är dock att det öppnar för kontringar, vilket vi ju konstaterat innan matchen. Problemet var att det var Unicorn som gagnades mest av detta. En back mot tre anfallare kan inte göra mycket.  3-0 var därmed ett faktum. Likaså 4-0, 5-0 och i slutet av matchen fullbordade Unicorn undervisningen genom att trycka in en sjätte förnedring.

En reaktion på ”Kontra får en lektion i fotboll”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *