Träningsläger i Alingsås/Gräfsnäs 19-21 augusti!

I egenskap av Evenemangsansvarig för Kontra STHLM är jag stolt att å styrelsens vägnar presentera upplägget för årets träningsläger. Årsmötet röstade igenom Alingsås som årets destination och sedan dess har undertecknad och övrig styrelse lagt en del tid på att planera och boka en massa grejer. Nu är upplägget klart och det står klart att detta kommer att bli ett episkt och oförglömligt träningsläger (så klart). Det här vill ni inte missa.

Viktig information: Träningslägret kommer att äga rum 19-21 augusti. Klart du ska med. Save the date. Vi kommer att boka biljetter i samband med löning i maj. Läs nu vidare.

Lite om destinationen: Alingsås/Gräfsnäs

Alingsås är en tätort i Västergötland (Västra Götalands län) med cirka 24 000 invånare. Orten ligger vid sjöarna Mjörn och Gerdsken och genomskärs av och genomskärs av några åar, mest känd är Säveån. Alingsås är känt för sina kaféer och Jonas Alströmer som sägs ha infört och populariserat potatisen i Sverige.

Alingsås kallas pga nämnda Alströmer ibland för ”Potatisstaden”, och varje år firas det med en potatisfestival. Men Alingsås har förutom det fler slogans. Vad sägs om:

”Alingsås – utan oss vore korv och mos bara korv”
”Alingsås – Kaffe och potäter”
”Trivsamma Trästan'”
”Här parkerar du gratis i hela centrum”

Alingsås är en evenemangstät stad, men vi kommer (tyvärr) att missa både Potatisfestivalen i juni och Lights in Alingsås i oktober. Men vad gör väl det? När Kontra STHLM kommer till stan är ju det en festival i sig!

Och dessutom ska vi inte bara till Alingsås, utan vi kommer att spendera en stor del av träningslägret utanför Alingsås, närmare bestämt i Gräfsnäs.

Gräfsnäs är beläget vid sjön Anten 22 km norr om Alingsås. Här föddes antagligen Gustav Vasas legendariska fru Margareta Eriksdotter Leijonhufvud, och dessutom bodde till alldeles nyligen legenden Olle Ljungström i Gräfsnäs. En annan legend som faktiskt bor i Gräfsnäs är Anders Ternow (även känd från tidningen Ternow-nytt) – Kontras före detta mittfältsgigant – som dragit ned på fotbollen och istället satsat på medeldistanslöpning. Han säger enligt uppgift så här om att Kontra ska komma till Gräfsnäs (enligt Webben som pratat med honom):

– ”Jag är så jävla glad just nu” samt ”Best träningsläger ever”.

Och det där sista kan jag nog bara hålla med om. För kolla in vårt schema:

Schemat: det här ska vi göra

Datum: 19-21 augusti

19 augusti vid lunch tar vi tåget till Alingsås. Just nu kostar tågbiljetterna dit tur och retur 271 spänn (det är därför vi ska boka i maj).  Där checkar vi in på vandrarhem och käkar lite. Sedan går vi ut och lirar lite boll på en gräsplätt i stan. Sedan dricker vi öl och sjunger Karaoke. Sen sover vi. Ordf Zimmerman går nog antagligen en extra sväng på stan under natten.

20 augusti blir vi hämtade med buss och åker två mil norr om Alingsås till lilla orten Gräfsnäs. Där tränar vi på en gräsplan och käkar lunch. Efter lunch blir det fotbollscup. Vi möter dels Gräfsnäs IF (som lades ned för några år sedan men som nu återuppstår bara för denna dag) och dessutom ett fotbollslag med spelare från den lokala flyktingförläggningen. Det här är en match som Kontra bara ska vinna. Hela orten kommer eftersom detta är det största som händer under året i Gräfsnäs. Blåsorkester utlovas(!)

Efter matchen blir bad och öl som efterföljs av middag och fest på Gräfsnäs Bygdegård med alla som spelat. Vi sover sedan på luftmadrasser i gratis lokal. Några kanske bor hemma hos Anders Ternow eftersom han (enligt uppgift) har ett helt hus 3 minuter från bygdegården.

Gamla kataloger från Lundgrens i Gräfsnäs
21 augusti blir det rundvisning och ”blästra ditt eget Kontra-ölglas” på Merchfabriken Lundgrens i Gräfsnäs. Här gör man pokaler, träningskläder, och en massa annat som Göbb kommer att älska. Dessutom har man rörpost(!) i fabriken. Så jävla coolt.

När vi har gjort allt detta, så åker vi tillbaka till Alingsås. Därifrån tar vi tåget hem.

  • Just det, en lokal fotograf kommer att filma hela lördagen och göra en kortfilm om ”när Kontra kom till byn”.
  • Just det, det kommer sättas upp affischer i hela Gräfsnäs
  • Just det, det kommer att finnas en tombola med gammaldags lotter och priser på matchen
  • Just det, det kommer att utbytas standar mellan lagen innan matchen
  • Just det, Anders Ternow kommer att spela för Kontra i cupen.
  • Just det, du får inte missa det här.

ANMÄL DIG I KOMMENTARSFÄLTET. GÖR DET NU!

10 reaktioner på ”Träningsläger i Alingsås/Gräfsnäs 19-21 augusti!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *