Matchrapport Kontra STHLM – Ribba

Magplask på Långbro!

Snabbstatistik

0-1 Alexander Lukas (faaan!)

Efter en helg med skyfall så var inte förutsättningarna för fin fotboll de bästa på Långbro BP. Hela det västra straffområdet var vattenfyllt. Matchen startade i ett ganska lugnt tempo och Ribba tog initiativet direkt. Kontra såg oerhört skakade ut. Felpassar blandades med tjongbollar och i försvarsspelet var aggressiviteten lika med noll. Detta ledde till att Ribbaspelarna kunde spela runt bollen ganska lätt. Det skapades inga riktigt giftiga chanser men Ribba var det klart bättre laget första 10 minuterna. Men likt fågel Fenix så reste sig Kontra ur askan och med Hagge i spetsen började Kontra rulla boll. Men även för Kontra saknades skärpan i sista tredjedelen. Många gånger kontrollerades bollen fint på mittplan men sen körde Kontra fast. Efter en halvlek med noll skott på mål hoppades fansen på uppryckning i andra. Andra  halvlek startade tyvärr som första. Kontra verkar nervösa och stressar och slår bort boll för att välja det enkla alternativet. Trist! Men även i den här halvleken tar Kontra över efter ca 7 minuter och börjar vårda boll, särskilt glädjande idag var att se hur försvaret och mittfältet spelar sig ur press och att det byts kant på ett mycket förtjänstfullt sätt, tyvärr fortsätter problemen framåt och Kontra skapar inte många avslut. De chanser som skapas är ofta att bollen fastnar i bassängen framför Ribbamålet. Så i den 35:e minuten händer det som inte får hända… på ett långt uppspel in i Kontras straffområde tar Ribbas utmärkte forward emot bollen och med Kaj i ryggen lyckas han vända på en 5-öring och peta in bollen vid närmaste stolpen. Efter målet är det full fart framåt för Kontra men forceringen ger inte utdelning och årets tredje förlust är ett faktum. Surt eftersom Ribba gick på knäna innan målet och det kändes som att Kontra skulle kunna trycka in ett mål tillslut. Så blev det nu inte och den delade andraplatsen i serietabellen gick förlorad.

En reaktion på ”Matchrapport Kontra STHLM – Ribba”

  1. trist grabbar. det var en riktig skitdag igår. astrologerna har säkert en bra förklaring. nya tag nästa match!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *