In på skinnet med Pop

Efter flera säsonger på top i Kontra har Pop, The Pope eller Nyman tagit ett kliv ner i banan. Men nyvunnen kärlek för fotbollen och en viss kvinna har mannen med de nånga namnen börjat våren på ett strålande sätt.

 

Ett kryss och en vinst för kontra, hur tycker du säsongen har börjat för dig?

– Kontra har haft en lysande start på säsongen. Av erfarenhet vet jag hur segt det kan vara innan ben och hjärna anpassar sig efter vintersäsongen. Men det har funnits en attitydförändring att skönja hos kontraiterna i år och ett hjärta i laget utan dess like. Viljan att vinna är påtagligare än någonsin. Detta har smittat naturligtvis smittat av sig och personligen har jag aldrig känt mig så peppad.

 

Du har haft ett nytt upplägg inför i år, med ett eget träningsläger på Sandhamn. Kan du berätta mer om dina träningsmetoder?

– Försäsongsträningen i Sandhamn gav väldigt mycket. Framför allt för inspiration och kreativt tänkande. Jag kan mig säga förstå spelet på ett bättre sätt nu. Det stora spelet. Och det är en gudagåva. Är det något jag lärt mig är det att bollen faktiskt inte alltid är rund.

 

Du har klivit ner lite i banan och spelar mer mittfält i år, hur ser du på detta?

– Inomhussäsongen väckte en sida hos mig jag inte visste existerade. Min analytiska förmåga har ökat markant tack vare Misters privata teoripass som verkligen öppnat upp mina ögon för vad fotboll egentligen handlar om. Jag kände att mitt nyfödda jag skulle kunna bidra bättre på vänsterkanten där jag kan få utlopp för min nyfunna kreativitet.

 

Nu när Svennis har fått sparken från City så ryktas det om att han är på väg till Kontra Sthlm, det vore väl något?

– Både ja och nej. Visst Svennis, som också är en mycket nära vän, är en fantastisk manager med spelförståelse utan motsvarighet. Han väckte ett relativt trött City och framför allt slog han United två gånger med sin spelidé. Å andra sidan bör man ifrågasätta om han verkligen kan ersätta Coach – denne komplette förstemanager som verkligen tagit Kontra till nya höjder. Utan att avslöja för mycket kan jag emellertid berätta att Svennis och jag haft flera samtal under veckans gång och vi har kommit fram till att knyta honom till klubben på ett eller annat sätt. Men som sagt, mer kan jag tyvärr inte berätta.

 

Nu är det Samba som står för motståndet, tekniska killar och med en åttonde spelare i Gud, hur ska ni kunna slå dem?

– Genom att göra det vi är bäst på. Spela fotboll. Fysisk fotboll.

 

Vågar du tippa ett resultat?

2-1 till Kontra. Face och Andersson den äldre noteras I målprotokollet.

 

Med harmoni i själen kommer vi se en harmonisk spelare på plan. Att det kommer hända saker kring mannen, myten, legenden POP det här fotbollsåret är ingen högoddsare. Som en av de stora favoriterna bland fansen och en legend  i den rödrandiga tröjan, även om han själv hade valt att den skulle var ljusblå, ser vi fram emot att se the Pope leverera både på och utanför plan.

 

2 reaktioner på ”In på skinnet med Pop”

  1. protest från ultras som kräver en pop på topp. sången om kommer höras från läktaren på onsdag:

    pop pop på topp pop och pulsarna slår, pop pop å pop på topp topp!

    avgå coach!
    avgå styrelsen!
    forza kontra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *