Ett fall framåt, två mål bakåt

Som vanligt, kanske man kan säga, så höjer sig Kontra när motståndet blir bättre och dagens match var inget undantag. Tojja Marcelo visade från start att de var ett lag som ville kontrollera spelet. Kontra ställde upp med ett nykomponerat mittfält, och med fansens favorit Anders Bagge tillbaka i Kontrastället i en försvarsposition såg det till en början lite virrigt ut. De stora planen och domarens nivå, att inte blåsa för något, gynnade inte heller Kontras annars så fina och tekniska kortpassningsspel. Trots den trevande inledningen arbetade sig Kontraiterna in i matchen, tuffade till sig och slet på. 1-0 kom därför både olägligt och lite snopet. Ett inlägg från vänsterkanten letade sig in i bortre delen av straffområdet, varken Ståhl eller Kontras försvar var på tårna och Tojja Marcelo kunde obevakat slå in bollen i mer eller mindre öppet mål. Kontra trummade dock på, men utan att få till några riktigt farliga avslut och både två och tre noll var kanske närmare än en kvittering.

Andra halvlek startade dock annorlunda. Kontra klev nu in och visade ett betydligt större hjärta och hela laget flyttade fram positionerna. Detta gav också resultat. Kontra började skapa lägen och både Face och Pop, nu mera Nyman, hade några riktigt fina lägen som borde resulterat i minst ett mål.
– Det känns inte bra, jag ska sätta minst en boll idag. Jag vill be fansen om ursäkt. De kräver, tränaren kräver och jag kräver mål av mig när jag får sådana här lägen, kommenterade Pop, numera Nyman, efter matchen. Trots riktigt bra 10min period av Kontra så är det storleken för små, eller om man får citera domarens analys under matchen ”det är axel mot axel det är du som är för klen i den situationen”. Och visst kan han ha rätt, därför kommer Tojja Marcelo 2-0 inte helt orättvist men ändå inte helt logiskt. Kontra är helt enkelt lite för klena idag, det är dock ett fall framåt i jämförelse med tidigare matcher. – Visst känns det tungt, men vi tror på det vi gör och det finns fullt med positiv energi i det här laget. Vi är på rätt väg tycker jag, även om det känns tungt just nu, avslutar Ståhl innan han sätter sig i bilen för att åka hem där arbete med videoanalys och taktiskt upplägg ska ta Kontra tillbaka till det vinnande spåret.

// Scherman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *