Bittert slumpmål gav förlust i höstpremiären

kontra-batmobile2-3-2009

Kontra STHLM – Batmobile 2-3
0-1 Batman
0-2 Wonderboy Robin
0-3 Catwoman
1-3 Pelle (Dribbel)
2-3
Pelle (Dribbel)

Höstpremiär på Vårbergsvallen, och de rödvita krigarna var laddade till tänderna. Redan en timme och tio minuter innan match var samtliga på plats och började förbereda taktiken. Norra B som skulle spela match innan oss, lånade in Ståhl i målet. Vi tyckte det var en bra idé för att Ståhl – som i likhet med resten av laget inte spelat en enda minut fotboll sedan vårsäsongen tog slut – skulle få en match i benen och huvudet. Om det var en bra idé eller inte kommer de lärde att tvista om i många år framöver.

Fansen var spända eftersom Kontras nyförvärv Göbb spelade från start för första gången denna kväll. I efterhand var de flesta redaktionen pratade med, nöjda med Göbbs stabila insats i backlinjen men vissa hade önskat att han hade gjort mål. Men det beror nog mest på resultatet denna kväll, och på de oerhörda förväntningar som ställts på den rödhårige backtalangen. Noterbart var även att Lundkovic spelade sin första match i år, efter att ha sutiit i frysboxen under våren. Coach hade gett honom förtroende efter den imponerande cykelfärden österut som han frivilligt tagit på sig under sommaren. Hela truppen såg stabil, utvilad och fokuserad ut, spända av förväntan på vad som komma skulle.

Matchen drog igång och Kontra spelade lite nervöst de första minuterna men drog sedan igång spelet. Batmobile fick bara till tjongbollar mot Kontras straffområde. Ett exempel var den höga boll som i en båge flög rakt emot Ståhl som helt omarkerad enkelt plockade ned bollen. Och tappade den. In i mål. Sämsta möjliga start på matchen och 0-1 till bortalaget som dagen till ära skaffat nya skrikiga orangea bortaställ. En sådan här sak händer varje klassmålvakt någon gång i karriären så om vi ska hitta något ljus i mörkret så är det att den gången nu passerat för all framtid.

Kontra deppar inte ihop utan för ett fint – men mållöst spel – under resten av första halvleken. Med massivt tryck mot Batmobiles mål, har samtliga forwards och mittfältare fina chanser att kvittera men bollen vill bara inte in.

I halvtid är stämningen ändå ganska god. Kontra är övertygade om att det här går att hämta in om man bara håller ett disciplinerat spel med tydliga passningar.

Andra halvlek drar igång. Tyvärr har Batmobiles coach gjort något speciellt i halvlek så nu är det Kontra som får jaga och en viss osäkerhet smyger sig in i den rödvita truppen. I ett massivt tryck får en Batmobilespelare på ett ashårt skott från mittplan som sitter logiskt i nätet bakom Ståhl. 0-2 är ett faktum och i Kontra  börjar paniken sprida sig. Några minuter senare sker det som inte får hända på den här nivån. Både Webben och Hagge byter ut sig mot Pelle medan de skriker ”Höger!” respektive ”Vänster!” och Kontra står helt plötsligt 5 man på plan helt utan utvisning. När misstaget upptäcks är det försent. Webben är på väg in i närkamp med bollhållaren som får på ett tryckskott utanför straffområdet och 0-3 sitter säkert.

Efter detta blir de orangea fladderlöven lite väl stöddiga. Inte för att vi inte förstår dem. Vem skulle inte bli det i ett tre-nollöverläge mot Stockholms rödvita springare? Kontra däremot slappnar av, och börjar helt plötsligt trilla boll som om det var i våras. Dribbel får bollen på vänsterkanten och smeker in ett inlägg till Pelle som står perfekt i boxen, två meter efter målvakten. Som var det hämtat ur en instruktionsbok för hur man spelar på Camp Neu, trycker sedan Pelles huvud in bollen i första krysset – helt otagbart för butlern Alfred i Batmobile-målet.

Kontra hittar en strimma av hopp eftersom det är cirka 7 minuter speltid kvar. Ett stort antal anfall blir dock resultatlösa men det är mycket nära en reducering. Från läktarna hörs hemmafansen skandera ”DRIBBEL OCH PELLE GÖR DET IGEN, TVÅAN DEN KOMMER, JA VISST DET GÖR DEN!”. Och mycket riktigt – Kontras månghövdade supporterklack brukar ju få rätt. Efter en tilltrasslad situation på vänsterkanten får Dribbel till ett skitfult inlägg som Pelle – desto vackrare – trycker in på volley med vänstern. 2-3!

Det återstår två minuter av matchen och Kontra går som ett ånglok för att åtminstone få med sig en poäng från höstpremiären. Men tyvärr går det inte den här gången. Luca har några chanser att peta in den men uppspelen är helt enkelt inte så precisa som de måste vara. Kontra hänger med huvudena trots en fantastiskt rolig och tät match.

Så här med facit i hand hade nog en träningsmatch en vecka i förväg gjort att Kontra inte förlorat dessa 3 poäng i den oerhört jämna serien. Vi får hoppas att helgens kommande träningsläger i Sunne, sätter spelet på plats och att vägen mot Scudetton i division 7 södra blir mindre smärtsam än denna måndagskväll i augusti, nödens år 2009.

4 reaktioner på ”Bittert slumpmål gav förlust i höstpremiären”

  1. Grym matchrapport. Synd med ny uddamålsförlust mot fladdermusbilarna. Men de röd-vita kommer igen! lita på det!

  2. Det finns flera anledningar att inte skratta idag. Revbenen gör sig smärtsamt påminda vid varjae andetag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *