Triumf för Kontra i Sunne

officiell_matchbild_sunnematchen
Med en anda av nyfikenhet och Fair Play ställde båda lagen upp inför de 100-talet fotografer från de ledande nyhetsbyråerna som rest till Sunne inför den i förväg hypade matchen.

Sunne Brunnsborrare – Kontra STHLM
0-1 Freddie the Joker (Face)
1-1 Magnus Lind
1-2 Lindgren (Scherman)
1-3 Dribbel (Lindgren)
2-3
Magnus Lind

Solen sken över Kolsnäs IP, denna glömda fotbollplanspärla på korpsveriges bakgård. Vackra Sunne stod som fasad till årets gräsdrabbning och de tillresta fansen kunde räknas till cirka 4500 personer. Sunnes befolkning hade gått man ur huse och slutit upp mangrannt. Eftersom Korpen i Sunne lagt ned var de svältfödda på kvalitetsfotboll. Det var lapp på luckan, som man säger på bygden.

Matchen inleddes starkt från Sunnes stoltheter som pressade Kontra högt upp i banan. Kontra reder dock ut de första minuterna och kommer snart in i matchen. Efterhand som första halvlek fortskrider framgår det att Brunnsborrarna verkar vara vana vid större ytor än vad som bjuds på dagens sjumannaplan. Backlinjen och Ståhl tar hand om det flesta långbollar som kommer flygande. Face driver bollen från egen planhalva och vinner mark på mitten – en passning i djupet hittar in till Freddie, som lämnats omarkerad i slottet. Fredrik vänder upp och trycker in 1-0 till Kontra. Tystnaden hos den chockade hemmapubliken talar för sig själv. Kontra spelar av halvleken föredömligt – den enda gången det blir riktigt farligt så räddar Ståhl med ansiktet. Bland höjdpunkterna i första halvlek kan nämnas; Face avlossar en kanon i skrevet på en motståndare, Webben tappar luften efter en duell med motståndarmålvakten, Face lossar återigen kanonen, denna gång i kryssribban.

lagfoto_kontra_sunne
Kontra innan den legendariska triumfen i Sunne

Andra halvlek blir om möjligt ännu mer händelserik. Brunnsborrarnas coach har uppenbarligen läxat upp de rödsvarta i halvtid. På en smörpass från Palle missar Webben bollen långt ned på egen planhalva och bollen går ut för ett Brunnsborrarinkast i offensiv zon, och med ett Elmskt inkast kan hemmalaget kvittera säkert genom stjärnspelaren Magnus Lind. En total försvarsmiss som Webben får ta på sig. Osäkerheten sprider sig i besökarnas läger och matchen blir mycket jämn under ett par skälvande minuter.

Efter dessa skälvande minuter börjar Kontra arbeta sig in i matchen igen och får till en mycket övertygande och imponerande press. Scherman driver upp bollen – som den härförare han är – och ser Lindgren komma löpande som en brunstig hind på speed i vänster ytterposition. Lindgen får bollen och drar likt Martin Dahlin, back in the days, Brunnsborrarnas försvare och lägger en lös men välplacerad och väl avvägd bredsida i vänstra nedre hörnet. Målvakten är chanslös och på bortklacken hörs jubel, barnaskrik. En och annan tår fälls i triumfens ögonblick. Sagolika Sunne ser uppgivna ut men på den rödvita bänken ser det allt annat än mörkt ut.

lagfoto_brunnsborrarna_sunne
Segervisshet hos Sunne Brunnsborrare innan matchen

Kontra fortsätter att skapa chanser men matchen är nu fotbollsmässigt jämnare än någonsin tidigare. På ett anfall får Pelle ett dubbelmotlägg i straffområdet och när en frustrerad Brunnsborrare introducerar Guds hand i matchen, får den utmärkte domaren nog och blåser furiöst i pipan och pekar resolut mot straffpunkten. Coach som redan i förväg bestämt straffordningen nickar mot Webben och alla förstår vem som ska ta den.

Webben tar ett djupt andetag, tittar snabbt upp mot de välfyllda läktarna och skrider sedan till verket. Med en hård straff i knähöjd mitt i målet tror alla i publiken att matchen ska vara punkterad, men eftersom Brunnsborrarnas målvakt mirakelsprattlar då han kastar sig åt höger, lyckas han tippa bollen i ribban och över. Webben faller ihop på mållinjen och byter snart ut sig själv. Alla är dock överens om att det var en superstraff. Det enda som var bättre var räddningen!

Efter ett brutet anfall får Lindgren bollen och passar den bakåt till Dribbel, vilket ställer motståndarlaget totalt. Dribbel kan gå helt ostörd i mitten planen fram till straffområdeslinjen och tjongar in bollen och Kontra tjuter av glädje. 7 minuter kvar och 1-3 i ledningen, vem hade trott det innan matchen startade?

Men som oftast i sådana här lägen kommer laget som ligger i under igen, och får till en enorm press under de sista minuterna. Med en minut kvar får Brunnsborrarna en hörna som slås lågt, rakt in framför mål och där står han – Magnus Lind – och han gör resolut sitt andra mål för dagen. Hemmapubliken börjar sjunga hans namn och ramsan som ofta hörts över Sunnes nejder skallar över Kolsnäs: MAGNUS LIND, MAGNUS LIND, HAN GÖR MÅLVAKTEN BLIND! ÖKA TAKTEN, BORRA KLART, VI VILL SE RESULTAT!

Det är dock bara en minut kvar av den prestigfyllda kampen och det är nästan närmare att Kontra gör 2-4 än att hemmalaget lyckas kvittera. Domaren tittar på sin mobiltelefon och konstaterar att nu får det vara nog. Han blåser och Kontra jublar samstämmigt! Den första matchen på träningslägret 2009 slutar med vinst till de rödvita krigarna.

2 reaktioner på ”Triumf för Kontra i Sunne”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *