Matchreferat eller: Ciceros tal till folket

Kontra STHLM 0 – 0 Aspside FC

KontraAspside090914

Bagge bad mig skriva matchrapporten som Cicero skulle ha gjort. Jag vet inte exakt hur han skrev men det gör inte du heller, kära läsare, så nu kör vi.

Ett Kontra utan vare sig tränare eller målvakt men med hela fyra avbytare samlades tidigare ikväll vid slagfältet. Legionen Kontra hade dessutom tillskansat sig en reservmålvakt i Pontus Magnusson, en legoknekt inlånad från hamnstaden Göteborg nästan 200 fjärdingsväg härifrån. I avsaknaden av Kontras centurion och sista försvarslinje Ståhl var det lite stissigt i leden. Detta ledde å andra sidan till bra kommunikation och även till gott samarbete. Varken Kontra eller Aspside stod för något direkt anmärkningsvärt varken framåt eller bakåt. I slutskedet av första halvleken fick Pelle en boll som han snyggt lyfte över den sista försvararen men innan han hann ta sig runt blåste domaren av.

I början av andra halvlek var det än mer nervöst i Kontra, vilket Aspside inte var sena att utnyttja. En massiv offensiv kampanj inleddes men Kontras försvarslinje hölls intakt, vilket tvingade motståndarnas artilleri att ta till ofarliga långskott i de fall som Kontra inte fångade upp den och gjorde rättvisa för sitt namn. Men så hände det. En hemåtpassning från Kontras försvarskolonn Göbb plockades upp av målvakten, vilket gav Aspside en indirekt frispark. Till Pontus försvar tillämpas tydligen inte sådana regler i västerled. Barbarer. Hur som helst ledde inte frisparken till något farligt den heller. Lite senare var Göbb återigen inblandad i en situation där ett skott tog på hans arm men domaren valde att fria hellre än fälla. Detta ledde till ytterligare frustration och stress hos Aspside. Detta tog Kontra fasta på och lanserade en motoffensiv som i stort sett höll i sig under resten av matchen.

Efter sammandrabbningen var frustrationen påtaglig hos Aspside. Munhugg med domaren vidtog, vilket förde tankarna till svunna tiders uppgörelser mot Skarpnäckgänget. Historien upprepar sig först som tragedi sedan som fars. Eller som Cicero själv sade: O tempora o mores!

2 reaktioner på ”Matchreferat eller: Ciceros tal till folket”

  1. Stark match igen! Jag är imponerad. Mitt knä hindrar mig från att spela just nu, men jag hoppas på comeback innan säsongen är slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *