Nollan spräckt

1-0 Andersson (Dribbel)
1-1 ?

Det var tvunget att hända för eller senare. Kontra har hittills spelat fotboll på en astronomisk nivå och på de första matcherna inte släppt in ett enda mål. Det har varit underligt, ljuvligt och lite jobbigt. Men idag så hände det. Äntligen. Nu vet vi att vi överlever även med insläppta mål.

Motståndet idag stod LV United för. Blåklädda, välbyggda och tatuerade utgjorde de ett något hotfullt intryck. Men å andra sidan har vi trots våra slätstrukna fysiska figurer lyckats klättra till toppen av tabellen.

Pony fyllde tomrummet Ståhl lämnat efter sig i målet* och var också en av matchens förgrundsgestalter. Han skrek som en mås, sög in bollar till höger och vänster och spexade som självaste René Higuita. Pratet var bra idag och det ledde till ett ypperligt lagspel, inte minst på defensiven. Därmed inte sagt att offensiven inte imponerade. Även där visade vi prov på finurliga lösningar och riktig skärpa. Inte minst när poängkungen Dribbel snodde åt sig bollen. Han drev uppåt i planen och la en passning vars kvalitet enbart överträffades av Peters mottagning och skott som elegant seglade in bakom målvakten. 1-0 till Kontra.

Coach Face

Efter lite peppande snack från en välklädd coach Face inleddes andra halvlek. Det var fortsatt bra snack och kämpavilja men även denna match gjorde sig Kontra bristande flås sig påmint. Dessutom hade LV skärpt till sig och satsade hårt på att få in kvitteringen. Det lite sura humöret som anats i första halvlek blev alltmer påtagligt. Spelet förflyttades snart över till vår planhalva. Däremot förlitade vi oss inte bara på kontringar idag. Istället böljade trycket fram och tillbaka. Det började kännas som om vi hade det här. Då kom det. Säsongens första insläppta mål. Efter ett lite längre anfall kom ett skott som jag tror tog på både en och två spelare innan bollen rullade in. Efter detta kämpade Kontra vidare och hade många riktigt bra chanser. Frustrationen i motståndarlaget ökade både av detta och de två utvisningar de fick. Däremot lyckades vi inte få in bolljäveln, hur vi än försökte. Matchen slutade 1-1.

* Ståhl får själv berätta varför.

4 reaktioner på ”Nollan spräckt”

 1. Bra spel och den här matchen ska vi vinna. Vi söker lite för svåra passningar fortfarande och måste också bli bättre på att ge varandra bra alternativ. En passning hemåt kan öppna för ett nytt anfall. Tycker att vi tar med oss snacket in i nästa match. Bra gjort av backlinjen!

 2. Sjukt tajt mellan Ribba och Kontra nu. Nästa match, mot just Ribba, blir alltså otroligt viktig. En så kallad 6-poängsmatch. Sköt kost, sömn, individuella träningsscheman och plugga manualen närmsta 2 veckiorna så kör vi över dem 3/6.
  Med Kontra mot seriesegern!

  FC Ribba 4 3 1 0 13 – 4 10
  Kontra Sthlm 4 3 1 0 7 – 1 10
  ———————————————————————-
  Örat Utd 4 3 0 1 8 – 7 9
  Skogås Utd 3 2 0 1 8 – 5 6
  FC Black Jack 3 1 1 1 4 – 3 4
  LV Utd 3 1 1 1 3 – 4 4
  Hank´s Heaven 4 1 0 3 5 – 16 3
  ———————————————————————-
  Loffes Lärjungar 3 0 0 3 3 – 6 0
  Repefiskens Vänner 4 0 0 4 3 – 8 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *