FC Ribba – Kontra STHLM, 3 – 0

1 – 0 (Den lille trollkarlen)

2 – 0 (Den gänglige)

3 – 0 (Den lille trollkarlen)

Seriefinal och Farsta IP visar spelare och publik sin bästa sida med sol och en ljum vind som smeker de bara låren. Planen har otroligt nog blivit ännu bredare. Oceaner av ytor. Skrämmande.

Kontra inleder friskt och får till några hyfsade anfall. Men Ribba tar det lugnt, hittar sina positioner och tar över spelet. Fem minuter in i matchen börjar de säkert rulla bollen mellan försvar och mittfält. Kontra tvingas att jaga boll och markering. Det tar på krafterna. Det hindrar inte Kontra från att få till en riktig farlighet. En brytning och ett väggspel långt ner på vänsterkanten är nära att resultera i en farlig chans men Ribba lyckas avvärja. Lindkovic gör ett piggt byte och bryter igenom vid ett par tillfällen men bollen går inte Kontras väg och Ribba behåller kylan.

Hemmalaget Ribba spelar ett högt positionsspel med mycket rörelse och får snabbt in bollen på Kontras planhalva. De anfaller koncentrerat och vinner andrabollarna. Kontra pressas allt längre ner i banan och får allt svårare att hålla huvudet kallt. Så, tio minuter in i matchen får Ribbas lille tekniker bollen, håller i och skottfintar. Manövern följs av ett lågt och välplacerat skott vid vänstra stolpen. Mål.

Kontra börjar redan bli trötta. Det blir allt tystare och det märks i bytena att självförtroendet inte riktigt finns där denna kväll. Var ligger happy place? Ingen vet. Men så äntligen en riktig farlighet. Face slår en fin passning till Dribbel i skottektorn. Manualens ord om att bollen är snabbare än spelaren ekar i Dribbels huvud. Han väntar för att få med sig bollen i steget. Men så, just i mottagningen, studsar bollen på en svekfull grushög. Den rinner försmädligt över kortlinjen till inspark. Typiskt.

Halvleken slutar och förvirringen är påtaglig. Motståndarnas spelsystem, med hög press och god rörlighet på både boll och spelare har tröttat ut Kontra och gett ett klart övertag. Samtidigt har de lyckats underminera Kontras taktik. Och det hängs en hel del läpp i det rödvita lägret.

Den andra halvleken inleds trevande från Kontras sida. Spelarna lyckas inte riktigt visa för varandra var de vill ha bollen och när. Men snacket blir bättre och bättre och Kontra lyckas jobba sig in i matchen hjälpligt. Det hindrar inte att Ribba dominerar matchbilden. Och de har tagit korthörnan till Korpen. En högerhörna leder till en passning till deras gänglige innermittfältare. Han försöker sin sin tur slå en passning mot bortre delen av straffområdet men halvmissar bollen. Strumprullaren blir till ett välplacerat skott och Ståhl, illa skymd, är chanslös. En evighet tycks passera när bollen fladdrar in vid vänstra stolproten. Mål igen.

Kontra ger inte upp. Snacket blir bättre och Jon gör ett par bra byten, vinner boll och försöker fördela den till trötta men kämpande kontraiter. Också Ternow, Kontras terrier med det flacka steget, hämtar krafter och är en bidragande orsak till att laget repar mod. Inga chanser men väl spel och hoppet lever.

Så följer ännu ett bakslag. Det första målet får en snudd på identisk repris. Ribbas lille virtuos får återigen bollen i skottsektorn, håller in, vänder och avfyrar ett löst skott som med lite hjälp av Pony hittar nätet. Trean är ett faktum och matchen rinner Kontra ur händerna.

Men skam den som ger sig. Kontra flyttar upp och tar varje tillfälle att störa Ribbas målvakt och försvar med tät press. Ternow rivs ner strax utanför straffområdet och Ribba får en varning och en utvisning. En kort stund därefter uppstår tumult kring bollen. Domaren blåser. Straff för Kontra. Lagets reslige elegant Andersson kliver fram. Chans till upprättelse. Men tröttheten vinner. Skottet går långt över.

Strax därefter leder en tjurrusning från Kanonen till att han kommer lite sent in på motståndaren och Kontra får nu spela resten av matchen med fem utespelare. Tiden går och Kontra skapar ytterligare en farlighet med ett fint väggspel på högerkanten mellan Andersson och Dribbel. Men det blir inte till mer än en halvchans.

Domaren blåser av matchen och förlusten är ett faktum. Besvikelsen är stor men rätt lag vann. En fantastisk försommarkväll och en lektion i fotboll. Tack för en god match.

5 reaktioner på ”FC Ribba – Kontra STHLM, 3 – 0”

 1. ja herregud. Men va fan, serien är lång och vi har en match mindre spelad. Och vi kämpade bra.

  Någon annan slår nästa straff.

 2. var lite negg igår efteråt men med lite nyktrare syn på saken tycker jag att alla ska ha en eloge för att vi inte slutade kämpa. utan att lyfta fram någon specifik var det några riktigt fina insatser på gruset, i synnerhet i andra halvlek. nästa gång är det vår tur.

 3. scherman, INGÅ!

  det var länge sen jag va så skitig när man kom hem, men vad hade man för att ligga som ett streck efter bollarna? nada. det borde va förbjudet att sätta tre mål vid stolproten i samma match, agera korpen…
  förlust mot dom här är ingen katastrof, men det var långt ifrån en 0-3 match, jag hade gått med på 0-1 sett till matchen som helhet, bra krigat kontra!

 4. tabellen efter senaste omgången

  FC Ribba 6 4 2 0 18 – 6 14
  Örat Utd 6 4 0 2 11 – 12 12
  ———————————————————————-
  Kontra Sthlm 5 3 1 1 7 – 4 10
  Hank´s Heaven 6 3 0 3 13 – 18 9
  Skogås Utd 5 2 2 1 10 – 7 8
  LV Utd 5 1 3 1 5 – 6 6
  FC Black Jack 5 1 2 2 5 – 5 5
  ———————————————————————-
  Repefiskens Vänner 5 0 1 4 4 – 9 1
  Loffes Lärjungar 5 0 1 4 5 – 11 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *