Vinden har vänt!

Kontra med vinstölFace stretchar, webben gör V-tecken!

Kontra STHLM – Repefiskens vänner 1-0
1-0 Dribbel (Joel)

Efter tränaravhopp och tre matcher i rad där Kontra inte lyckats göra mål var pressen stor på de rödvita från både fans och styrelse. Till råga på allt så var både första, andra och tredjemålvakten frånvarande vilket gjorde att den så åtråvärda målvaktsplatsen fick avgöras via lottning. Kaj fick äran att vakta kassen i första och Jungen fick andra halvlek på sin lott. För motståndet stod Repefiskens vänner, ett lag som varit lite strykgäng i 5:an i år. Nu gällde det att vinna, gå in till sommaruppehållet med positiva bilder, att ställa frågor och hitta rätt nycklar.

Joel ”The Motivator” hade köpt 10 bärs som han lovade att vinnande lag skulle få.

Matchen drog igång och båda lagen startade lite trevande, vet inte om man kan kalla det ställningskrig eller om det var vad som kallas en helt vanlig korpmatch. Båda lagen hade svårt att skapa några riktiga farligheter. Kontra hade några fina kombinationer på mittplan men sista passen slogs ofta i trängt läge och på ett tillslag, vilket kraftigt drog ner kvaliteten. Men så blixtrar Kontra till, Face driver upp bollen, passar Dribbel och får tillbaka bollen i fint läge mitt i slottet. Tyvärr blir det problem med stegnedsättningen och chansen rinner ut i gruset. Domaren blåser lite senare för halvtidsvila.

I pausen körs det vanliga snacket, våga vinna och hålla positioner fast bli inte för statiska, ligg nära men avvakta.

Andra halvlek fortsätter som första, lite småchanser skapas men inte så riktigt farliga. Ett mycket taktiskt byte, där Joel gå upp på topp och Dribbel går ner på högerkanten ska förändra allt. Dribbel driver förbi två Repefiskar och får på en skottpassning, Joel hugger direkt och försöker sätta dit bollen men skottet blir konstigt, som tur var har Dribbel fullföljt sin löpning och kan raka in badbollen i nätet, 1-0! Efter målet faller Kontra tillbaka och bevakar ledningen, Repefiskarna har ett gäng hörnor och något skott utifrån men Jungen är stabil mellan stolparna. Med tre min kvar har Jungen tröttnat på att inte ha så mycket att göra och ruller ut bollen till en helt fri ”fisk”, som tackar och drar på ett bra skott som Jungen (självklart) räddar med en snygg reflexräddning! Resten av matchen blir en transportsträcka. Domaren blåser av och Kontra går till sommaruppehåll med tre nya poäng.

Även om vi inte spelar fantastiskt så vinner vi och både Kaj och Jungen håller nollan.

Hur bärsen smakade? Ja, lika fint som segern!

2 reaktioner på ”Vinden har vänt!”

  1. Värt att notera är att vi fortsätter göra och släppa in färst mål. Som någon sa innan matchen mot fiskarna: ”Vi är tajta både framåt och bakåt.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *