Årets första matchrapport: Kontra STHLM – BK Shoreline

Kontra STHLM – BK Shoreline 5 – 0

Det var som när ystra kalvar släpps ut på vårens första grönbete. De klassiskt rödvita ställen, som dagen till ära hade plockats fram ur malpåsen, lyste bjärt i vårsolen. Med spritt i benen skuttade kontraiterna ut på det torra gruset och började lattja med den nyinköpta matchbollen.

Motståndet, BK Shoreline, mönstrade ett helt regemente svartvitklädda fotbollsentusiaster. Och visst skådade Kontras veteraner två bekanta fejor i mängden. Det var ju gamla motståndare från FC Z!

Nostalgi i all ära men huvudfokus för Kontra STHLM var idag innovation då det alldeles färska spelsystemet skulle prövas i praktiken. Med en ny coach och kapten vid rodret skulle Kontra ge sig ut på okänt vatten.

Ut med det gamla, in med det nya
Regimskifte. Kaptensbindeln lämnas vidare till Göbb under överinseende av coach Pony.

Första halvlek
Matchen blåstes igång och Kontra visade direkt var skåpet ska stå. Det nya systemet ska tillåta ett mer samlat lag som ännu mer kan hjälpa varandra genom att gränserna mellan försvar och anfall blir allt suddigare. Tacksamt idag var att Kontra mötte ett motstånd som gärna överlät bollinnehavet till de rödvita så att de fick möjlighet att bli lite bekväma med spelidén. Och det lönade sig. Ettan, tvåan, trean och fyran kom alla i första halvlek. Snacket var bra och rörligheten likaså.

Andra halvlek
I andra halvlek släpptes Shoreline in lite mer i matchen och lyckades få till några farliga kontringar i och med att Kontra tittade lite för mycket framåt och inte täckte upp tillräckligt bakåt. Det hela berodde lite på att den gamla bekanta tröttheten började infinna sig och att en lätt hybris ingöt sig i de rödvitas hjärtan. Men så kom 5-0, vilket en gång för alla avgjorde matchen.

Med facit i hand kan det konstateras att spelsystemet ser lovande ut så länge vi orkar hjälpa varandra och hålla igång snack, ben och boll.

Det har sagts förut men det finns få bättre sätt att spendera en solig våreftermiddag.

2 reaktioner på ”Årets första matchrapport: Kontra STHLM – BK Shoreline”

  1. Tack för välskriven rapport och tack samtliga kontraiter som genomförde matchen exemplariskt! Fortsätter vi så här kommer det gå lysande för Kontra i serien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *