Kontra sänker ribban

Kontra STHLM – Ribba 2-1

1-0 Dribbel (Straff)
2-0 Freddie (Andersson)
2-1 Nån Ribba

Ett laddat Kontra samlades i Skarpnäck inför ödesmatchen mot obesegrade serieledarna Ribba. Vädret var fantastiskt och Kontraspelarna hungriga på revansch efter förra veckans snöpliga uddamålsförlust.

Kontra inleder matchen starkt men Ribba spelar också kompetent fotboll och inget av lagen dominerar inledningen av matchen. Plötsligt uppstår en situation där Webben driver bollen in i Ribbas straffområde från höger längs kortsidan:

– Allt gick som i utrarapid, förklarar Webben när jag får tag på honom för en kommentar kort efter matchen.

– Jag möttes av en försvarande motspelare och drog honom oerhört långsamt. Han svarade med att långsamt sätta fram benet och jag föll, mycket sakta, till marken, fortsätter Webben.

Domaren blåser till straffspark och Kontras förste straffläggare Dribbel tar plats vid straffpunkten. Dribbel avvaktar ett ögonblick och sätter sedan ett perfekt skott i nedre vänstra hörnet. 1-0 är ett faktum.

– Jag visste i förväg hur jag skulle lägga straffen och jag vågade inte titta på målvakten, säger Dribbel i en intervju efter matchen.

Efter målet taggar Kontra till och fortsätter med tajt försvarsspel och väl uppbyggda anfall. Det är under ett av dessa anfall som Kontra återigen får utdelning. Anderton får bollen på ytan ute på vänsterkanten och slår ett perfekt inlägg mot bortre stolpen där debutanten och nygamla Kontraiten Freddie står perfekt placerad för att retsamt enkelt lägga in bollen i kassen. 2-0!

– Självklart kul att sätta en boll i debuten, säger Freddie, men jag fick det serverat av Anderton.

Kontra går till halvtidsvila med 2 mål framåt och inga bakåt.

Andra halvlek blir en rörig affär där Kontra inte riktigt lyckas få ordning på sitt spel. Ribba håller hög press men får länge ingen utdelning. Bortalaget får sin chans när en knuff i ryggen i Kontras straffområde får domaren att för andra gången i matchen peka på straffpunkten. Ribbas straffläggare får till ett hårt skott i midiehöjd, något till vänster i buren men Ståhl chansar fel och går till höger. Det är reducerat, 2-1.

Ribba fortsätter jaga men Kontra försvarar sig väl och lyckas hålla 2-1 tills slutsignalen ljuder.

2 reaktioner på ”Kontra sänker ribban”

 1. …och den aktuella tabellen ser ut som följer:

  Bajen Fans 4 4 0 0 17 – 5 12
  ———————————————————————-
  Ribba 4 3 0 1 21 – 6 9
  FC Vantör 4 3 0 1 17 – 9 9
  Kontra Sthlm 4 3 0 1 10 – 2 9
  Lokomotiv Farsta 4 2 0 2 9 – 9 6
  Tjernobyl Kids 4 1 0 3 12 – 9 3
  ———————————————————————-
  Alyata All Stars 4 0 0 4 3 – 26 0
  Dice BK 4 0 0 4 1 – 24 0

  Det är alltså mycket jämnt i toppen. Dice lämnade WO igen så frågan är vad som händer med dem? Alyata all stars får fortsätta att agera stryklag även om det bara blev 3-1 i röven senast. Tjernobyl Kids fick likt Kontra stryk med uddamålet mot Vantör och lär komma laddade till torsdagens match.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *