Lätt förlust i premiären

Ribba 2- 1 Kontra.

Hökarängen. En lovande vårdag med friska vindar hade förbytts till klassiskt korpenväder lagom till avspark. Kallt regn, kommunal mörkläggning av elljusen och Hökarängens soptipp tungt tronande i bakgrunden. En kväll som gjord för att hitta nytinade lik i buskarna under sökande efter förlupna förhoppningar (läs långskott).

Kontras nya spelsystem ”Miracle on grus” skulle prövas i skarpt läge för första gången. En defensiv spelidé med utrymme för kreativitet tänkt att ge Kontra spelglädjen tillbaka. Nerver, förväntan och bensprattel innan avspark.

Ribba, klassiskt Kontra-motstånd, är bra. Spelare för spelare betydligt skickligare än Kontra. Det visade sig tydligt i första halvlek då Ribba dominerade både bollinnehav och skott mot mål, eller åtminstone kortlinjen. Men Kontra försvarade sig väl. Det defensiva spelsystemet tryfferades med självuppoffrande insatser och god kommunikation. Även offensivt visade Kontra ibland överraskande skärpa med ett bra passningsspel och fina avslut.

Mot slutet av halvleken lyckades Ribba få in ett mål efter bristande kommunikation i backlinjen. Ribbas John Cazale-doppelganger hittade en yta mellan Kontras backar och sköt distinkt 1-0. En obefintlig halvtidspaus gav ingen möjlighet till taktiksnack.

När domaren blåste igång den andra halvleken hade mörkret kravlat sig över soptippen. Och likt en dimma höljde och dolde den de svartklädda Ribba-spelarna. Bara de röda ögonen som glödde under deras sluttande pannor syntes. Ljusets riddare, Kontra, i soluppgångens brandgula färger kämpade för en kvittering.

I stället, en kopia av det första målet. Återigen gled Ribbas Fredo Corleone igenom backlinjen och rullade, via stolpen, in 2-0. Men hoppet lämnade inte Kontra som sakta arbetade sig in i matchen. Efter ett anfall som såg häpnadsväckande enkelt ut reducerade laget till 2-1 genom måltjuven Pop på en retur från ett rappt skott.

Slutminuten. Ribbas högerytter driver boll längs Kontras kortlinje och tacklas strax innan skottet. Straff. En snöplig uddamålsförlust eller ett kok stryk? Skytten är högerfotad och Kontras målvakt har bestämt sig. Vid bollträffen går han till höger och lyckas mota skottet. Domaren blåser och matchen är över.

Ett stukat men inte brutet Kontra släntrar under god stämning av planen. Säsongen har börjat.

4 reaktioner på ”Lätt förlust i premiären”

  1. Utmärkt rapport. Vill bara komplettera med att jag inte var på planen vid 0-1 målet men att jag är lika skyldig till 0-2 målet som Berlusconi är oskyldig.

    Tack för en fantastiskt ironiskt rolig fotbollsmatch.

    /Göbbesi Coachesi

  2. Det gjorde dr. Face! Även om det var petrov som skötte förspelet så får han på sin höjd en hockey-assist.. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *