”Miracle on Grus” gav 7-1 mot Partizan i träningsmatch

Årets första träningsmatch på grus, blev en blaskig historia p.g.a. snöfallet i helgen. Motståndet stod Partizan STHLM för, där Pony (f.d. kontrait) nu spelar.


Coach Göbb gick igenom den nya spelidén ”Miracle on Grus”. En roligare och friare spelidé!


Kontra, för dagen klädda i orange, lyssnade noga innan matchen drog igång.

Den nya spelidén
Coach Göbb hade inför matchen låst in sig i en konferenslokal med syftet att ta fram Kontras nya spelsystem. Två svettiga veckor kom han ut igen med en förvisso inte så nyskapande uppställning (snarlik föregångaren Ponys 1-2-1-2) men väl en sprillans ny spelidé. Miracle on Grus, heter det nya konceptet. Och det var ett passande namn, med tanke på det skick som planen som sagt var i.

Matchen startade och Kontra etablerade omedelbart ett tryck på motståndarnas planhalva. Det tog inte många minuter innan Kontra fick hörna. Andersson drog ett lågt och hårt inlägg mot första stolpen. Där fanns en partizanier och styrde in bollen i eget mål. 1-0!

Resultatet
Nu blir det lite svårare att redogöra detaljerat för vad som hände. Mycket tack vare att Kontra öste in mål. Vi snackar astronomiska siffror när det gäller Kontra. Matchen slutade 7-1 till Kontra. Med det sagt behöver vi inte fokusera mer på siffrorna, utan snarare på hur spelidén fungerade.

Spelidén i praktiken
Den fungerade ganska bra, tack. Coach Göbb snackade innan om bl.a. vikten av rörlighet, vilket skulle göra att laget inte skulle anfalla på en linje, utan med djup, samt att hela laget skulle kunna hjälpa till både framåt och bakåt. Som ett hockeylag, helt enkelt. Och kontraiterna följde orderna efter förmåga. Framåt förekom det väggpassningar, spel snett inåt bakåt och passningar på ytor som skapades när yttrar tog löpningar för att riva upp Partizan STHLM:s försvarslinje. Bakåt försökte backarna centralisera försvaret och lämna kanterna till partizanierna. Fokus här låg på att skära av ytor och tvinga motståndarna till skott från dåliga lägen. Och Anders Bagge, Kontras meste trasdocka, som just nu skolar om sig för en ny karriär mellan stolparna skötte sig ypperligt när backarna väl släppte genom något.

Vi bör dock notera att Partizan STHLM är ett purfärskt fotbollslag (vissa av spelarna hade inte ens träffat varandra innan matchen). Detta var med andra ord lagets premiär. Så resultatet får nog ses som lika mycket ett bevis på deras orutin som Kontras kvalitet. Och den orutinen kommer de att träna bort. Det finns inga tvivel att partizanierna kommer bli en kraft att räkna med.

Sammanfattningsvis var det fröjdefullt att spela, trots det dåliga underlaget. Spelidén verkar stabil och bör fungera bra när den satt sig. I skrivande stund jobbas det på att få till ännu en match mot lämpligt motstånd nu på söndag för att få ytterligare lite träning innan säsongen drar igång den 25/4.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *