Hågkomster ur ett dåligt minne

Dynamit – Kontra 1– 1

0 – 1 Nicke (Face)

Jag minns inte exakt detaljerna från den här matchen, dels för att det gått åtta dagar och en match sedan den utspelade sig och dels för att det tar ungefär fem minuter innan matchen i mitt minne mest är ett töcken (vilket gör att jag verkligen inte är mest lämpad för att skriva matchrapporter).

Det jag minns är däremot att Kontra ganska omgående och något överraskande tog ledningen. Vi hade innan matchen sagt att Dynamit skulle få styra spelet bäst de ville medan vi skulle satsa på att täppa igen och kontra när vi hade chansen. Coach Taylor hade dock nog inte förväntat sig att det skulle gå så snabbt för taktiken att bära frukt.

Resten av matchen präglades till största del av spel mot ett mål. Dynamit kämpade hårt för att kvittera men ett tajt försvar såg mest till att de fick nöja sig med långskott som t.f. målvakt Jens inte hade några som helst problem att plocka upp.

Även Kontra hade några chanser att näta och ytterligare dryga ut ledningen. Det klarast lysande exemplet var när Nicke fick bollen drog några spelare och fann sig med bara målvakten kvar att förnedra. Antingen kunde han passa Webben, som följt med i attacken, eller skjuta ett välplacerat skott i mål. Men Niklas valde ett tredje, lite mer iögonfallande alternativ; att skrika ”Zlatan Ibrahimovic!” och sedan falla omkull i en praktfull hög. Klassiskt!

Med c:a två minuter kvar lyckades Dynamit slutligen trycka in kvitteringen. Det får ändå ses som någorlunda välförtjänt med tanke på att skottstatistiken var ungefär 37-3 till dynamitardernas fördel. Men icke desto mindre sved det lite i samtliga närvarade kontrahjärtan att vi föll så nära mållinjen.

Detaljerna lyser med sin frånvaro, som sagt. Påminn mig gärna om vem som gjorde mål och assisterade så att det kan föras in i skytteligans protokoll.

En reaktion på ”Hågkomster ur ett dåligt minne”