Träningsmatch: Kontra STHLM – STADEN

Kontra STHLM – STADEN 4-3

Eftersom Kontra och STADEN, tack vare ett hästjobb av Olle Axelsson och Peter Andersson, drabbat samman regelbundet under vintern kan man tycka att det inte är så anmärkningsvärt att det skedde igen den söndagen 13:e mars. Men då tänker man antagligen inte på att det var utomhuspremiär.

Jajemen! Fåglarna börjar kvittra, vitsipporna ploppar upp uti backen och blekfeta fotbollsspelare tar sina första stapplande steg på en plan som tycks vara ofantligt stor jämfört med inomhusplanen. Det är vår igen.

Platsen var Zinkensdamms IP. Underlaget var ett konstgräs som sett bättre dagar. Luften var lite för kylig. Men ändå var allt så underbart roligt.

Matchmässigt då? Hur gick det? Jotack, bra. Kontras nya tränare, Magnus ”Mangoose” Hardstedt drog upp riktlinjerna för hur spelet skulle läggas upp och det var en del nya idéer som presenterades. Nytt för i år är ju också en ordinarie målvakt, vilket är mycket bra, i form av Dan.

Eftersom det gått några veckor är detaljerna ganska luddiga vid det här laget. Så vi får nöja oss med att konstatera att vid full tid stod det 4-1 till Kontra. Vi fortsatte spela i c:a tio minuter till, vilket ur kontraiters ögon känns som ett dumt beslut. Staden passade då på att göra både 4-2 och 4-3. Trötta och rädda för att skada sig (samt att tappa ledningen) avbröt Kontra matchen.

Sammanfattningsvis känns det som att förra säsongens fina spel finns kvar. Vi vågade hålla i bollen och även, när situationen kräver det, göra den viktiga första touch-passningen. Sedan finns det alltid kvar samma gamla spöken i att det efter ett tag blir lite tyst och lite långt mellan lagdelarna. Men på det hela kände det bra. Återstår att se hur bra vi sköter oss i kvällens premiärmatch. Kom igen nu, Kontra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *