Kontra kämpade sig till en poäng en gång till

Kontra – FC SBE 1-1

1-1 Nick (förvirrad motspelare efter att Webben gjort en avancerad kroppsfint [som inte ger assistpoäng])

En snål blåst drog fram över landet och nådde vid lunchtid Stockholm. Den högsommarvärme som smekt exponerad hud de forna dagarna ersattes av en kall bris med saltstänk från ishavet. Inte optimala förhållanden för en fotbollsmatch, med andra ord.

Något annat som inte är gynnsamt för Kontra-spelarnas möjligheter att mentalt förbereda sig för matchen och hitta sina happy places är att många, inklusive jag själv, anlände lite för nära inpå matchstarten. Men lagom till att domaren blåste i pipan var vi i alla fall samlade.

Dock började vi matchen nästan lika blekt som förra veckan. FC SBE var tekniska spelare som direkt tog taktpinnen. Efter kanske fem minuter fick motståndarna en frispark strax utanför straffområdet. Det konstiga med frisparken var att alla i publiken – när det blåstes för den – var övertygade att det var Kontra som skulle slå den. Men icke. Domaren pekade i riktningen mot Dan i Kontramålet. Och återigen visade det sig att den svaga länken i Kontra i år är de fasta situationerna bakåt. Kontra ställde uppenbarligen inte upp sitt försvar på bästa sätt för skottet tog sig raka vägen förbi muren och in i mål. Det var klantigt minst sagt, för hade bara någon av de tre spelare som sparkade i luften på bollens väg mot nätet träffat, så hade det stått 0-0. Nu stod det 0-1 till FC SBE.

Men där ett tidigt underläge skulle ha visat sig det gamla Kontra övermäktigt visar vårt nya lag en vilja att kämpa. Och sakta men säkert tar vi oss in i matchen.

Det var inte mycket tal om skönspel från vårt håll denna match. Däremot var vi riktigt bra på att neutralisera motspelarna. Gammal hederlig grisfotboll, helt enkelt. Alla som medverkade kan vara stolta över sin inställning och insats. Liksom matchen innan stretar vi emot och viker inte en tum. (Jag blir nästan gråtmild när jag tänker på det och vill därför ta tillfället i akt att lyfta fram alla närvarande. Dan stod för några riktigt fina räddningar, Ted (som hade matchpremiär) var följsam och trygg, Face gav som alltid 100% i varje situation, Mats (som tekniskt sett inte är en kontrait) spelade med hjärta och hjärna, Freddie var kommunikativ och stabil, Mangoose visade prov på stor spelförståelse och teknik, Brordin ägde sin kant med sin imponerande styrka, Jungen var konstant ett spelalternativ oavsett var bollen var och Hagge löpte som en hind på toppen.)

Andra halvlek hade ungefär sju minuter kvar när en lång passning skickas upp i planen mot Webben som fintar upp hela FC SBE på läktaren genom att kliva över bollen så att den kan rulla vidare till Nick som med iskall precision trycker in den i målet.

Efter reduceringen växte vårt självförtroende och vi började spela som ett lag på riktigt. Den sista portionen av matchen från kvitteringen tills domaren blåste slutsignal präglades av att FC SBE:s desperation växte och att vi passade oss ur kniviga lägen. Slutsatsen vi drar av detta är att vi måste försöka göra mål tidigare och helst innan motståndarna. På så vis kan vi få till en intressant matchbild.

Och på tal om intressant. Tabellen är riktigt tajt. Din Bil har ett litet glapp ner till oss andra men som du ser är det upplagt för hårda matcher framöver då en vinst kan göra betyda väldigt mycket. Notera att det enda lag Din Bil har förlorat mot är… just det: Kontra. Notera också att nästa lag vi möter är Örat medan Din Bil möter BK Snubbe.

Spännande!

Avslutningsvis vill jag tacka alla som kämpade på så föredömligt samt veckans t.f. fotograf som passade på att ta en selfie när det ändå begav sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *