Kontra faller på mållinjen

Din Bil – Kontra 2-1
1 -1 Face (Hagge Hagflöjt)

Ett besviket men ändå glatt Kontra samt två spelevinkar i bakgrunden

 

”Bugger!” Denna kärnfulla recension formulerade Mike ”Mats” Taylor efter att gårdagens match var till ända. Sällan har någon med så få ord summerat 2×20 minuters insats som inte riktigt lönar sig.

Det var sista matchen innan sommaruppehållet och Kontra var piskade att vinna denna match för att inte helt tappa kontakten med toppskiktet av tabellen. Motståndet denna gråkalla försommarkväll stod Din Bil, som vi senast vi möttes vann ganska komfortabelt mot, för. Förra årets sammandrabbningar renderade en vinst och en förlust. Så skulle det också bli i år.

En positiv aspekt av gårdagens match var att vi inte släppte in ett mål så fort domaren blåst igång matchen. Trots hög press lyckades vi hålla de blåklädda motståndarna stången, vare sig det handlade om att blockera bollar eller låta dem skjuta skott som inte var några problem för den inlånade f.d. kontramålvakten Pony att ta hand om.

Din Bil har ungefär 700 spelare i sin trupp så man möter aldrig samma lag. Denna gång hade de skrapat ihop en uppställning som var stark, teknisk och snabb. De spelade hårt och ibland ganska fult. Bland annat ställde sig Webben framför målvakten vid en fast situation. Det resulterade i att målvakten knäade Webben hårt i ryggen och sade ”nästa gång du ställer dig här så blir det värre”. Kul attityd liksom. Tyvärr blev det inte straff för domaren stod på andra sidan planen.

Men Kontra vek inte ner sig heller i denna match. Istället märktes det ganska snabbt att lite press på bollhållaren ofta resulterade i att vi kunde sno åt oss bollen och t.o.m. spela ett eget spel och inte bara försvara oss och vänta på kontringslägen. Tyvärr var vi inte vassa nog i avsluten, även om vi hade några goda försök, bl.a. ett försök till ett Oscar-mål (en tåpaj mitt i steget) som gav en farlig retur, som dock blev resultatlös.

Uppställningen 2-2-2 var inte heller helt optimal i alla lägen. Din Bil anföll gärna med minst tre spelare och det ställer krav på att åtminstone en mittfältare faller ner och hjälper till. Framåt, däremot, är det en bra uppställning då det innebär att laget inte blir fullt så utdraget.

I början av andra halvleken fick Din Bil utdelning av sitt offensiva tryck. Ett skott från hörnet letade sig in framför Kontras mål och Kanonen, som stod alldeles där bollen hamnade, noterade att en blå spelare var bakom honom och vågade således inte släppa bollen vidare. Istället tog han ner den med knäet men innan han hann rensa bort sen snappades den upp av den centrala anfallaren som kunde trycka in den i mål.

Däremot skulle även Kontra få näta denna kväll. Ett vackert samspel fick upp bollen och ett antal rödvita spelare i planen och på inlägget som följde visade den gamle slitvargen Face att han hade både huvudet på skaft och köpt vingar för sina pengar genom att hoppa upp i luften och stanna där i c:a tre sekunder innan han distinkt nickade in bollen. Kontra Ultras vrålade ut sin glädje från sidan av planen och har på sitt forum idag diskuterat att föreviga detta läckra mål med en staty i brons.

Men inte heller detta var Kontras afton. Det absolut sista som hände i matchen var att ett blåklätt råskinn utdelade en armbåge i bröstkorgen på Mangoose. På så vis fick han nog med utrymme för att förpassa bollen till en medspelare som med någon meter kvar till mållinjen kunde trycka in den. Otroligt tungt! Din Bil hade visserligen förtjänat ett mål men de hade gott kunnat göra det utan att spela så fult. Dock är det tydligt att även fulmål är mål och det lag som gör flest mål får glädjas medan de som förlorar mest kan uttrycka sin besvikelse. ”Bugger!”

Avslutningsvis måste vi rikta ett extra tack till Pony som ställde upp och räddade oss vid ett flertal tillfällen. Hatten av.

Nu är det sommar. Det brukar betyda att vi vilar från fotboll. Men det ska vi inte göra i år.

 

2 reaktioner på ”Kontra faller på mållinjen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *