Fem snabba till coach Engdahl

Eftersom coach Engdahl enligt källor ”inte pratar med pressen” så har Kontrakuriren tagit sig friheten att själva fylla i svaren på de frågor som vi skickat över till Kontras nya tränare.

När du erbjöds posten som tränare övervägde du enligt rapport nio sekunder innan du tackade ja. Vad gick genom ditt huvud dessa nio sekunder?
Kort sagt en myriad av frågor. Vad kan jag tillföra? Vilka krav ställer detta på mig? Vad är min vision av kommande säsong? Kommer den tid tränarskapet kräver drabba mitt intresse för öl? Sedan, utan att svara på någon av dessa frågor, tänkte jag att det här blir nog kul.

Vilken typ av spel kommer du fokusera på i år?
Vinnande spel. Vi har flyttat upp till nivå sju och nu är det upp till oss att visa oss värdiga detta avancemang.

Vad är din målsättning med ditt tränarskap?
Att leda laget till nya framgångar och alltid sätta kollektivets väl först. Sedan vore det ju inte helt fel att få en byst rest över sig själv utanför kansliet som tack för lång och trogen tjänst. Den här liknar ju mig lite. Om någon införskaffar den så lovar jag att raka hjässan så att likheten blir ännu mer slående.

Vilken typ av tränare är du? Kostymtränaren eller gympadräkttränaren?
Både och. Jag kör kavaj på överkroppen och mina gröna gympabrallor med gula revärer på underkroppen. Det är inte snyggt men på så sätt visar jag att jag både är taktikern som kan stå vid sidan av och analysera spelet samt en ”man av folket” som gärna rör mig bland mina spelare och joxar lite med trasan.

Imorgon rivstartar Korpens utesäsong. Som uppvärmning spelades härom veckan Aprilcupen. Vad fick du som tränare ut av cupen?
Utan att gå in på detalj så rätades många frågetecken ut. Jag har en klarare bild över lagets styrkor och förbättringsområden samt vilka som är lämpliga straffläggarkandidater. Sedan uppdagades ju lite nya frågor också. Hur ska det t.ex. gå med lagkapten Zimmermans domenerande fot? Tiden får visa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *