Feststämning på plan gav årets första trepoängare

vinst_mot_partyhardfc_VT_2015

0-1 Jair (med assist av Webben)
0-2 Nicke (utan assist)
1-2 hårt festande motståndare
1-3 Hartass (utan assist)

Det var torsdag igen och veckans höjdpunkt var nära. Kontra hade samlat en trupp på 10 pers genom att ringa in båda succéspelarna från förra veckan, Anderton och Evert(on). Dessutom hade naturligtvis den aktivt coachande Dribbel på plats, och representation från styrelsen genom sekreterare Zimmerman (även känd som innehavaren av Jensases Love Dome och Jensases domenerande fot).

Vi hade pluggat siffror innan och såg att våra hårt tatuerade och piercade motståndare Party Hard FC inte heller hade någon vinst inkasserad, men inte heller någon oavgjort (som ju vi hade) och med detta faktum i bakfickan utnämnde vi dem (lite skämtsamt men ändå, någonstans djupt inom oss, gravallvarligt) till seriens strykgäng och kände självförtroendet bubbla upp. I själva verket kan man se att seriesuveränerna Shejkarna från Stureby bara slog Party Hard FC med 3-1 i inledningsmatchen, men sedan Din Bil (Kontras seriekonkurrenter från förra året) med 7-1. Det här kanske skulle bli svårare än vi hoppats på? Det verkar i alla fall vara en serie där alla kan slå alla, och där det verkligen gäller att få spelet att stämma.

Matchen inleddes med ett ganska böljande spel, där Party Hard tidigt fick en farlig chans genom ett skott i stolpen, trots att Kontras ambition var att pressa högt och följa med med laget kompakt. Ambitionen fanns där men i matchens första skede var glappet mellan ambition och genomförande ganska stort. Men det var ändå tydligt att motståndarna inte riktigt nådde upp till Kontras nivå och inspiration i inledningen. Kanske var det hårt festande på onsdagen, kanske var det något annat? Bollen rullade oftare dit Kontra ville i alla fall.

Kontra spelade ett rakt och hårt (men rättvist) spel och åkte på många avblåsningar till fördel för Party Hard, framför allt genom Hagge och Nicke som ofta valde att – istället för att runda motståndaren – gå rakt igenom honom. Funkade faktiskt mycket bra denna torsdagskväll, trots att det blev avblåsningar ibland.

I gengäld använde Party Hards vänstermittfältare händerna nästan varje gång han fick kontakt med bollen så antalet avblåsningar i första halvlek blev ganska jämt fördelade.

Ett stabilt Kontratryck ledde till slut till framgång, men det var ett motståndarmisstag som bäddade för det. En stressad målvakt rullade ut bollen för kort, och en högt pressande Webben såg chansen att revanschera sitt tapp på mittfältet i förra veckans match. Han rusade fram och tog emot bollen, och hade gott om tid att servera en framrusande och friställd Jair som snackade fint och avslutade ännu finare. Logiskt och härligt nog så stod det 0-1 till Kontra.

Men vi var inte nöjda där. Vi hade fått mersmak och ville gärna få ytterligare utdelning. När vi väl hade bollen skötte vi oss, till skillnad från när vi försvarade oss, riktigt bra. Och sådant ger ju utdelning om fotbollsgudarna är på bra humör. Det var de igår. Nicke fyrade av ett hårt skott på ett fint inspel från K.G. Målvakten tog den men lämnade retur till Nicke igen, som valde att denna gång testa något nytt: skjuta ännu hårdare. En bra idé, visade det sig då bollen fick nog med lyft för att hamna i nättaket och trycka upp ställningen till 0-2 till Kontra.

Så återkommer vi till det problem vi drogs med under första halvlek: passiviteten. Det var inte bara en fråga om att vi, likt tidigare, blir lite väl fega när vi har en ledning att försvara. Nej, detta var tydligt från början. Vi ville inte riktigt lägga press på partajarna. Istället lät vi dem få fritt spelrum. Vi gav dem chansen att spela bättre. Och våra motståndare var inte dumma. Självklart tog de till vara på detta. Obehindrat förde Party Hards bäste spelare upp bollen i banan tills han kom till ett bra läge för att ta ett skott.

Det blev ett vackert skott. Danne ”The Wall” försöket tippa det övar ribban men tyvärr var tippen för liten. Kanske var det solen i ögonen som ställde vår grönklädde kämpe, men oavsett stå flög bollen nesligt in i fel mål. 1-2 var ställningen när halvleken var över. Skulle vi få se en repris av förra veckans debacle?

Coach Engdahl, som stått och strukit sitt skägg vid sidlinjen, hade några handfasta förbättringsförslag. Ge inte motståndarna så mycket tid, kom och möt den som har bollen och snacka! Snacka, gubbar! Stärkta av den ärrade veteranens tips och av tanken på de öl som utlovats om vi vann sprang Kontra ut på planen igen.

Man ska inte underskatta kraften av ord levererade med emfas och inlevelse. I andra halvlek spelade vi mycket bättre. Party Hards framstötningar kändes inte lika farliga då vi mötte dem tidigare och gav dem mindre tid att få till mer än chansartade lägen.

Även framåt fungerade det ännu bättre och det skulle ge utdelning. Vi hade några bud på mål, både genom etablerat spel och ett helt gäng fasta situationer. En av de sistnämnda är värd att uppmärksamma.

Vi fick en inspark ungefär halvvägs upp på offensiv planhalva. Webben fick sköta insparken och skickade in den i mellanhöjd i mitten av straffområdet. Bollen gick till spelare i Party Hard, men det var kanske ganska bra (om än inte meningen). Det blev nämligen stor tumult när Kontras ettriga anfallare såg sin chans och attackerade. Det är svårt att se exakt vad som skedde på de officiella sportfotografernas bilder från matchen, men någonstans i det stora rökmolnet som uppstod fanns den ettrigaste av dem alla – Hagge Hetstass – och efter flertalet bollkontakter tryckte han in bolljäveln där den hörde hemma och Kontra hade 1-3!

Kontra Ultras uppbyggda glädje briserade som en bomb vars tryckvåg skakade om hela Hökarängen. Till följd av denna euforiska explosion kan man idag ta del av rapporter som gör gällande att skorstenen i det intilliggande Högdalens industriområde numera står på trekvart.

Återstoden av matchen spenderades med att lugnt och kontrollerat värja sig från ytterligare försök från Party Hards sida att reducera. Tack vare kompetent ansvarstagande från samtliga kontraiter blev det inget med det. Vi höll undan och kunde när visslan ljöd konstatera att vi kammat hem årets första vinst. Den första av förhoppningsvis många.

Här har vi tabellen vecka 22

serietabellen_v_22

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *