1-0 Hagge (Dribbel-Johan)
2-0 Hagge (Zimmerman)
3-0 Pope (random kubist)

Det var ett pressat Kontra som samlades i skuggan av Domedagsberget igår kväll. Spänningen var tät som Londondsk dimma. Mörka moln hopade sig såväl på hösthimlen som i de rödvitas sinnen.
Orosmoln #1: Med en rejäl utskåpning färsk i minnet (0-4 mot Ivar-Lo Park Rangers veckan innan) var självförtroendet inte på topp.
Orosmoln #2: Senast Kontra och Kuben möttes tappade Kontra en 2-0-ledning och spelade oavgjort.
Orosmoln #3: Dagen till ära var Kontra utan sitt främsta vapen, manskap i legio. Endast en avbytare. Men nej! Vad skymtas där borta? Coach Engdahl i matchställ!

Två avbytare, därmed. Brordin och Danne blev så lättade att de passade på att iscensätta den klassiska Accept-skivtiteln Balls To The Wall.

Han i bakgrunden ville också vara med.

Detta tilltag visade sig vara den vi(ns)tamininjektion Kontra behövde. Stämningen lättades upp och fokus kunde förflyttas till att göra så bra ifrån sig som möjligt på plan. Uppställningen drogs och visst var det några nya inslag. Det mest anmärkningsvärda var nog att coach Engdahl fyllde upp luckan i backlinjen som El Gruñons frånvaro skapade samt att Ny-Mats och Pope bytte plats.

Det finns tillfällen då stjärnorna radar upp sig och allt bara stämmer. Då helheten blir större än summan av dess delar. Det här var en sådan kväll. Sällan har Kontra spelat så bra, så samspelt, så inspirerat. Kommunikationen fungerade, ansvar togs och huvuden hölls kalla. Vi jobbade oss sakta men säkert upp i planen. Om man inte hade något alternativ framåt slogs bollen i sidled eller bakåt för att kunna börja om på nytt. Eller så slogs en långboll på löpande medspelare. Kuben hade svårt att värja sig mot det varierade spelet. Och det gav utdelning. Dribbel-Johan fanns sig själv strax utanför straffområdet och slog ett hårt skott som Hagge, placerad framför mål, sög in, vände upp med och dunkade in i nätet. Ackompanjerad av glädjevrål och briserande konfettibomber sprang Hagge ett triumfvarv runt hela Hökarängen.

Men varken Kontra eller Hagge var nöjda med 1-0. Det tog inte lång tid innan ännu ett giftigt läge presenterade sig. Jensa ville inte vara sämre än Dribbel-Johan, utan serverade även han Hagge som tackade för visad hänsyn genom att fyra av ännu ett skott mot målet. Detta tog på en motståndare, ändrade bana något och ställde därmed målisen helt. 2-0!

Och innan halvleken var slut skulle Kontra dock göra ännu ett mål [sic]. Denna gång stod inte Hagge för prestationen, utan hans vapendragare Pope. En kubistisk försvarare, stressad av Kontras framflyttade positioner, försökte passa hem till målvakten. Vad han inte räknat med var att Popes stortå, gjuten i guld, alltid når lite längre än vad som är möjligt. Pope dök på bollen, sträckte ut benet och förpassade bollen in bakom målvakten. Det började lukta skräll på riktigt, det här.

I pausvilan frodades ”en härligt negativ attityd”. Inget var ännu vunnet. Senast hade ju som sagt Kuben hämtat upp underläget i andra halvleken. Inget var därmed vunnet.

Föga oväntat så pressade Kuben i andra halvlek på för att upprepa senaste sammandrabbningens triumf. Men liksom Kontras offensiva spela visat sig från sina bästa sidor i första halvlek var det nu dags för defensiven att briljera. Mycket tack vara bra kommunikation neutraliserades Kubens framstötare. Om bollen lyckades slinka genom försvarsleden så var Danne där och levde upp till sitt smeknamn. Det var lönlöst för Kuberna. De skulle inte få någon utdelning denna gång.

Matchen tog nu en mer böljande karaktär. Anfall åt ena hållet följdes upp med anfall åt andra hållet men inga fler mål gjordes. Domarn tröttnade till slut och blåste av matchen.

En rolig sådan, ska sägas. Hård med schyst. Det är alltid kul att vinna men den främsta glädjen kom ändå av att vi vann för att vi spelade så bra. Det blev en positiv spiral av det. Vi gjorde det enkelt för varandra, vilket gjorde det än roligare och att det kändes bättre. Detta i sin tur gjorde att man orkade hjälpa varandra ännu mer. Om vi fortsätter i denna stil kan vi avancera ännu mer i tabellen innan säsongen är slut.