Matchrapport Kontra Sthlm – Team Traci

Stolta kontraiter och dåliga förlorare!

Matchinfo
Arena: Långbro BP 1
Datum & tid: 2007-06-11 Kl. 20:15
Lag: Kontra STHLM (hemma) – Team Traci (borta)

Snabbstatistik
1-0 Olle (straff)
2-0 Fredrik
2-1
2-2
3-2 Peter

Matchrapport
Det var upplagt för årets match för Kontra, Team traci med full pott och en målskillnad på 31-5 inför matchen, skulle bli en hård nöt att knäcka.

Inför matchen hade det varit en del snack på forumet om taktikbyte men väl ute på Långbro bestämde sig Kontra för att följa Misters order och fortsätta spela 2-3-1 men att se till att hålla ihop försvaret ordentligt.

Domaren blåser igång matchen och man märker direkt att kontraiterna är taggade till tusen. Redan i den 3 minuten skapar Kontra sin första heta målchans. Ternow slår upp bollen till Olle som håller i medan Ternow tar löpningen på kanten, han får tillbaka bollen och i höjd med straffområdet slår han in den till en framrusande Andersson. Olyckligt för Kontra smiter bollen just utanför stolpen. Traci, idag [tvångs]iförda Kontras blå [svett]västar verkar något skärrade över Kontras väloljade fotbollsmaskin, hur de än försöker så kommer de knappt fram till Kontras straffområde. Kaj, Palle och Face har bestämt sig, idag kommer ingen förbi, men det är inte bara backlinjen som visar defensiv briljans, hela laget är med och stressar och hetsar Traci-spelarna till att slå långbollar eller ogenomtänkta dribblingsräder.

Matchen står och väger när Kontra får en frispark i bra läge utanför straffområdet, Ternow tar frisparken och Face ställer sig framför målvakten och skymmer sikten, något målvakten inte gillar och ger Face en knuff i ryggen. Detta ser domaren och han tvekar inte en sekund utan blåser straff. På träningslägret utsågs straffläggare genom strafftävling och Olle stagar upp till sjumeterspunkten och sättar straffen men en hård bredsida till vänster om målvakten, som går åt rätt håll, men inte är tillräckligt snabb.

Domaren blåser för halvtid.

I pausen snackar Kontra om att bara försöka fortsätta spela boll och jobba lika hårt som i första halvlek. Gör vi det kan vi vinna det här!

Andra halvlek fortsätter som den första slutade. Spelet böljar fram och tillbaka. Traci dribblar och dribblar men skapar inga riktiga chanser.

Kontra spelar smart, vårdar boll och visar upp fina kombinationer. 5 minuter in i halvleken kommer ett långt uppspel på vänsterkanten, hela vägen från backlinjen till Olle på topp. Han vänder upp och hör Ternow vråla från straffområdet så bollen skickas in snett inåt bakåt tyvärr är Ternow lite för snabb och bollen går bakom honom, men där dyker andravågen i form av Freddie upp och placerar snyggt in 2-0! Ett mycket fint mål i högra stolproten bakom en chanslös Traci-målis.

Strax efter målet tappar Kontra lite och det är allt Traci behöver, de gör två snabba mål, ett på hörna och ett på en kontring. Nu skulle man kunna tro att Kontra ska rasa ihop men ej, men samma lugn som hela matchen spelar Kontra sig ur alla lägen och men 4 min kvar kommer avgörandet. Face bryter på mittplan och ångar på mot offensiv planhalva. Pop springer sig fri och får passen och från stillastående får han på ett mycket bra skott som målvakten gör en fantomräddning på. Bollen går ut mot hörna men Face vill annat. Han jobbar ikapp bollen och passar snett bakåt till en fri Hitte-Joel som i sin tur hittar Peter med en instickare in i straffområdet. Och Peter gör inga misstag, han skarvar bara bollen som retligt rullar in vid bortre stolpen. 3-2 och det blir även slutresultatet.

Efterspelet blir trist. Traci skyller förlusten på domaren och Tracis kapten drar på sig ett rött kort då han förklarar för domaren att denne är oduglig. Vilken tavla!

Detta måste vara årets om inte historiens match från Kontra! Detta var enligt uppgift Team tracis första förlust i Korpen någonsin (efter en och en halv säsong). Att inte bara ta poäng, utan att också slå serieledarna HELT RÄTTVIST är naturligtvis fantastiskt!

5 reaktioner på ”Matchrapport Kontra Sthlm – Team Traci”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *