Matchrapport Motvalls BK – Kontra Sthlm

Moral i höstmörkret!

Snabbstatistik

1-0

2-0

2-1 Andersson (Straff)

2-2 Hugo

Förra mötet mellan lagen slutade med uddamålsseger för Kontra och det märktes direkt att Motvalls var revanchsugna. Förutsättningarna för bra anfallsfotboll var inte det bästa eftersom en gigantisk bassäng blottade sig vid målen. Motvalls tog tag i taktpinnen direkt och med hjälp av deras stora targetplayer på topp kunde dom ganska lätt skapa tryck på Kontra (som än en gång startar matchen ängsligt). Motvalls press ger utdelning i den 5 minuten. På en bra slagen hörna får deras stora nr 00 stå helt omarkerad mitt i straffområdet och enkelt knoppa in 1-0. Efter målet ryckte Kontra upp sig och det skapades en del halvchanser, men tyvärr fastnade de flesta skotten i den stora pölen framför målet. Motvalls hade även två bollar till i mål men domaren dömde bort båda för ruff. Där hade Kontra tur med domsluten!

I pausen pratade Mister om att våga och spela enkelt på två tillslag.

I andra halvlek kommer mörkret. Långbros elljus är under all kritik och det blir väldigt svårt att spela fotboll. Även domaren har svårt att se situationerna och tar ett antal mycket märkliga beslut; detta är något som går åt båda hållen. Efter ca 10 minuter är det dags för 2-0 till Motvalls, även detta på en hörna. Hörnan är lång och går över alla. I slutet av straffområdet står en Motvallsspelare och möter med pannan och lobbnickar in bollen i bortre krysset. Nu knyter Kontra nävarna och visar att förra veckans torsk var en engångsföreteelse. Spelet lyfts upp. Kontra ligger närmare och efter en tilltrasslad situation i Motvalls straffområde blåser domaren straff för Kontra. Efter Olles tama straff senast har Ordf. tagit över rollen som första straffskytt. Med ett stenhårt högerskott ger han Kontra hopp om poäng, 2-1! Spänningen stiger och tiden tickar alldeles för fort. Med två minuter kvar grisar Face till sig bollen på egen planhalva. Han passar upp till Hugo i vänster ytterposition, Hugo avancerar mot kortlinjen, för att sedan bryta in i straffområdet och avlossar sin kanon. Målvakten missbedömer bollen som han tror är ett inlägg och 2-2 är ett faktum! De sista minuterna blir mycket spännande. Motvalls får sin nr 00 utvisad och Kontra trycker på för ett segermål. Tyvärr tickar sekunderna iväg och domaren blåser av matchen.

4 reaktioner på ”Matchrapport Motvalls BK – Kontra Sthlm”

  1. Kan bara inte förstå vad du menar med grisa? Som jag minns det var det en klockren Glen Hysén brytning för att sedan slå en patenterad Ronaldinho passning där jag tittade åt ena hållet o slog den åt andra..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *