Kontra knep alla poäng i derbyt.

Happy Fellows – Kontra Sthlm 1-3

 

0-1 Bagge

1-1

1-2 Peter

1-3 Pelle 

 

De yttre förutsättningarna var perfekta. 11 grader i luften och solen på väg ner över Skarpnäcks IP. på plats var även Kontra Ultras som visade att de står upp för sitt lag och manifesterade sin kärlek till de rödvita genom ett mäktigt tifo. de bruna såg skakade ut redan vid avspark. HF hade ett annat lag idag jämfört med träningsmatchen för ett tag sedan. Matchinledningen är av typisk derbykaraktär, ett ställningskrig där det är mer kämpa än skönspel.  Första farligheten kommer i 6e minuten: palle slår ett fint  inlägg mot bortre stolpen och där dyker peter upp, tyvärr gör han en runström och nickar med axeln och det blir ingen kraft i nicken. kontra har svårt att få till något ordentligt spel. HF tightar ihop och spelar med hög press. detta göra att kontra slår många chansbollar. inget av lagen skapar några vassa chanser och halvleken slutar 0-0.

 

i paus får hela laget en ordentlig tillsägning av mister. alla måste ta större ansvar och ta ordentliga löpningar. 

 

Andra halvlek är bara 5 minuter gammal när hugo bryter ett HF uppspel och skickar upp bollen längst vänsterkanten till olle och passar vidare till bagge som kommer perfekt i mitten. han tar emot bollen avancerar in i skottsektorn och trycker av bössan. bollen går stolpe in och mr 100% gör mål igen. efter målet rycker HF upp sig ordentligt och och spelar stundtals ut kontra men lyckas inte komma till så mycket avslut. men målet kommer, i ett snabbt anfall på vänstersidan kommer HF spelaren förbi palle och slår ett högt inlägg mot bortre stolpen där en HF spelare dyker upp och kan trycka in 1-1. nu börjar det skymma över skarpnäck och sikten börjar bli riktigt dålig. båda lagen börjar chansspela och trycker upp högt för att göra nästa mål. och när en HF spelare ska försöka dra face går han på en nit. face bryter och spelar in till peter, peter spelar tillbaka, face blir nästan av med bollen i ett motlägg mot en sista HF backen, men hinner upp bollen precis innan linjen och kan servera en helt fri peter som slår in bollen i öppet mål. en skön revansch för andersson som bara minuter innan missat öppet mål. HF börjar bli frustrerade och trycker på med allt de har men kontra har bestämt sig, här ska inte släppas in några mål, men bara minuter kvar bryter pelle ännu ett HF uppspel och går rakt mot mål och trycker in 3-1 bakom en chanslös målvakt.  i sista minuten får HF frispark i mycket farligt läge, HF-spelaren får på ett bra skott men ståhl klistrar bollen. minuten senare blåser domaren av och kontra sthlm och kontra ultras kan fira årets första trepoängare – och att det kom i årets första derby gör inte saken sämre.

2 reaktioner på ”Kontra knep alla poäng i derbyt.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *