Ordföranden bryter tystnaden

Kontraiter! Så här i sommartider händer det ju inte så mycket, varken på planen eller på hemsidan. Därför tar jag tillfället i akt och summerar våren samt berättar lite om framtiden för laget.

Den gångna våren
Våren inleddes lite skakigt resultatmässigt. Det kan bero på att det redan innan säsongen dragit igång var stor turbulens angående vilka lag vi egentligen skulle spela mot. En annan orsak skulle kunna var jetlag från att färdas så långt västerut till vår plan. Kanske var det de nya snygga ställen som distraherade oss. Oavsett vad det var så lyckades vi inte skrapa till oss några poäng förrän i fjärde matchen. Sedan lossnade det och vi vann tre matcher, spelade en oavgjord samt fick en walkovervinst som sedan kvittades bort. Just nu ligger vi (med en match mer spelad) på fjärde plats med samma poäng som ettan tvåan och trean. Femma, sexan och sjuan har även de spelat en match mindre och har tolv poäng vardera. Det är en tajt tabell, med andra ord.

Transfersäsongen
Transferfönstret har stängts i de flesta länder nu och jag kan meddela att styrelsen inte har fått besked om att någon av våra många talanger har sålts. Inte heller har vi köpt in några nya spelare. Jon Molin verkar ha ett specialkontrakt med sin klubb i Tyskland då förhandlingar fortfarande pågår. Jag har dessutom fått nys om en fotbollsvirtuos som eventuellt flyttar från Göteborg till Stockholm i höst. Pontus, som han heter, har uttryckt sin önskan att i så fall skriva på för Kontra men kommer antagligen få börja med inomhusträningar, vilket ju är god sed.

Mitt mål med ordförandeskapet
Vad händer då framöver? Som ordförande för Kontra STHLM har jag inte en aning om vad jag håller på med. Men mitt mål är väl att göra Kontra till en mer offentlig angelägenhet. Än så länge har detta skett genom att vi haft publikrekord på en av matcherna, vilket var trevligt, samt att en av matcherna filmats och publicerats på hemsidan. Mer sådant borde det bli framöver. Planer finns även på att ha liverapportering från någon av matcherna. Även en Facebookgrupp borde startas snarast. Det är ju där ungdomarna hänger.

Sedan finns det två stora poster som måste fixas.

Träningslägret
Styrelsen håller just nu på att ordna detaljer för träningslägret. Det ser ut att bli i slutet av augusti eller början av september. Majoriteten bestämmer och några har fortfarande inte röstat. Snart går tiden ut så gör det nu, om du inte gjort det än. Det blir i alla fall återigen Värmland som får husera oss. Det gick ju bra förra gången och borde bli trevligt även i år.

Kontragalan
I år planeras Kontragalan bli något utöver det extra. Eftersom laget fyller fem år i år så blir galan även en jubileumsfest där varenda jävel du känner ska delta. Planering av galan åligger nöjesansvarige Peter Andersson som kommer ha en arbetsgrupp till hjälp. Arbetet med detta bör inledas i slutet av sommaren så att vi så snabbt som möjligt kan skicka ut inbjudningar.

Me detta sagt hoppas jag att vi på en grusplan ses inom kort så att vi får joxa lite med trasan.

/Ordf.

2 reaktioner på ”Ordföranden bryter tystnaden”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *