Kontra vinner snyggt

Unibet 0 – 2 Kontra STHLM

Peter (Dribbel-Johan) 0-1
Joel (Bagge) 0-2

Det såg länge ut som om det inte skulle bli någon match då Unibet hade problem att mönstra ett fullt lag. Men eftersom vi i Kontra har tröttnat rejält på att åka ut till Vårberg och få lång näsa när motståndarna väljer att ställa in utan meddela oss gav vi Unibet riklig frist att skramla ihop ett lag. Och det lönade sig till slut. Game on. Anmärkningsvärt för denna match var att den kommunikation som tidigare präglat vårt försvarsspel idag flyttat upp till offensiven. Följden blev några riktigt snygga samspelsanfall som borde ha gett oss många fler kryss i protokollet. Men bolljäveln ville tyvärr inte fastna i maskorna lika ofta som den borde. Vi fick dock ett mål i första halvleken och det kom ganska tidigt när Peter snyggt kunde dundra in bollen assisterad av Dribbel-Johan. Unibet producerade inte mycket farligheter under hela första halvlek, mycket tack var Kontras defensiva arbete, som bara känns bättre och bättre. Främst Göbb bör lyftas fram som en formidabel lagspelare. Han underlättade enormt i försvaret genom att prata och ta ansvar för att stoppa Unibets försök. Första halvlek slutade således 1-0 till Kontra, ett resultat som kändes allt annat än rättvist. Det borde ha varit 5-0.

I andra halvlek tuffade kollektivet Kontra vidare men som vi sett tidigare började det märkas att vi behöver konditionsträning. Följden blev åter att motståndarna alltmer tog sig in i matchen, vilket satte stora prövningar på försvars- och kontringsspelet. Nu började också Unibet visa att även de kunde skapa, och sumpa, målchanser. Ståhl fick stå för några riktigt snygga insatser och när han inte presterade tog ribban hand om att stöta bort bollen. Men som vi också sett förut lyckas vi hålla undan och sedan, när motståndarnas själförtroende tryter, ta över spelet igen. Och det lönade sig igår när veteranen och tillika evighetsmaskinen Joel med hjälp av Bagge kunde trycka in bollen. 2-0 var ett faktum och ett resultat som stod sig matchen genom då domaren strax efter detta blåste av. Nöjda, inte bara med att vinna, utan också att det inte var genom ännu en WO-vinst tackade Kontra för sig. Man skulle kunna säga att vi förlorade 3 mål men fan vilket snyggt sätt vi gjorde det på.