Kontra STHLM – FC Black Jack

1- 0 Jungen (Dribbel)

Det var ett enormt positivt, inspirerat och förväntansfullt Kontra STHLM som en halvtimme innan avspark anlände till nya hemmaarenan Farsta IP på torsdagkvällen.  Säsongens första match i tävlingssammanhang, dessutom högre upp i seriesystemet än någonsin innebar förstås många frågetecken. Hur är formen? Vilken nivå håller motståndarna? Hur ska nyförvärven fungera? Hur är planerna på den här nivån? Publiktrycket? Kraven från media, fans och sponsorer? Många frågor skulle besvaras under kvällen.

Om vi börjar med de yttre förutsättningarna kan vi konstatera att planen var kvadratisk, alltså lika bred som lång. Underlaget är ju alltid som det är så här tidigt på året, det blir mycket kriga på de här tidiga vårplanerna innan gruset lagt sig ordentligt. Fansen hade som vanligt kommit i tusental och spridda rop efter lagets hetsporre Luca hördes från sidlinjen, Luca hade dock placerats på läktaren av diciplinära skäl den här matchen. Coach och Ass ställde upp enligt följande:

Ståhl

Göbb/Face  –  K.G

Jungen/Erik  – Taylor/Dribbel  –  Ternow

Ellen Key/Andersson

Kontra börjar mycket bra, tar tag i taktpinnen och äger spelet i inledningen. Men redan efter några minuter i vad som kan ha varit Black Jack´s första anfall går en av deras gubbar in i duell med Ståhl. Och det ska man ju kanske undvika… Det hela slutade med ett benbrott och spelavbrott på runt 25 minuter i väntan på ambulansen. Det innebar att första halvlek fick kortas ned och blev ca 7 minuter lång.  Andra börjar också lovande och ungefär halvvägs in så presenterar sig nyförvärvet Jungen i stor stil. Dribbel avancerar genom mittfältet och släpper till Jungen som smyger in i straffområdet från högerkanten och stänker iskallt in 1-0 för de rödvita. Är Jungen årets fynd på transfermarknaden?

Sedan tar Black Jack över sakta men säkert sista 10 och Kontra är rejält tillbakapressade. När sedan Ternow tar en taktisk utvisning blir det riktigt svettigt ett tag, men hemmalaget rider ut stormen och årets första 3-poängare är ett faktum. Om vi då sammanfattar kvällens drabbning i punktform:

 • Regn, hagel och snö
 • Ett par plusgrader
 • Blöt grusplan
 • Benbrott
 • Utvisning
 • Vinst

På det hela taget alltså den totala korpmatchen.

Våra tankar går förstås också till den skadade motståndaren och hoppas att repar sig snart. Black Jack var ett trevligt och renhårigt gäng som vi ser fram emot att möta i höst igen.

// Andersson

7 reaktioner på ”Kontra STHLM – FC Black Jack”

 1. En annan vet ju hur det känns att bryta benet/foten i första matchen i serien så även mina tankar är med Black Jack-spelaren som försökte komma förbi Ståhl…

  Fantastiskt med vinst i första, nu har vi ett perfekt utgångläge inför resten av serien! Bra matchrapport också!

 2. Fan, får man ingen assist! Göbb-Dribbel-dribbel-dribbel-Jungen. Jasså, det är inte hockey det här.

 3. jag måste ge ordentligt med kredd till alla i black jack (o killen som fick åka ambulans), det var en reko match utan tjafs trots det som hände i början. jävla synd att den krocken tog så illa som den gjorde, hoppas han repar sig o att det läker ordentligt. jag får se upp i returen…
  /Ståhl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *