Kontra STHLM – Loffes Lärjungar 1-0

1-0 Dribbel (Ternow)

Kontra möstrade som vanligt nuförtiden fullt lag. Startelvan förvånade ingen, och förra matchens succéforward Dribbel fick återigen förtroende som toppforward.  Noterbart inför dagens drabbning var att headcoach Face INTE var på plats. Det ryktas om att krislaget/sopgänget aijk sålna är på jakt efter vårens utropstecken bland svenska tränare, Mr Face. Detta är dock obekräftade uppgifter.
Kontra äger större delen av första halvlek spelmässigt, men inget av lagen kommer till några särskilt vassa avslut. Ju längre matchen lider så kommer Loffes Lärjungar mer in i spelet och Kontra börjar stressa i en del situationer. I paus pratade rödvitt om att ha tålamod. Motståndarna hade 1 man på bänken medan Kontra hade 5, vilket borde göra att de tröttnar till slut.

Andra halvlek drar igång och matchen står och väger fram och tillbaka. Det är ingen propagandafotboll från något lag. 10 minuter in i andra halvlek får Kontra en straff efter en fast situation där domaren anser att målvakten knuffat Bagge på ett regelvidrigt sätt. Palle känner sig sugen och stegar fram till straffpunkten. Stenhårt i ribban. Fortfarande 0-0. LL får i den situationen en gubbe utvisad och det gynnar bara ett lag, Loffes lärjungar. Kontra spelar virrigare än någonsin dessutom har Taylor fått bryta efter en kollision med målvakten. Loffes trycker på och med ca. en minut kvar av matchen blir de lite övermodiga och trycker upp hela laget men förlorar boll i uppspelsfas vilket friställer 2 Kontraiter. Dribbel gör inget misstag när han på Thierry Henry-manér stänker upp bollen i bortre krysset. 3 poäng är därmed ett faktum.

MatchvinnarenMatchvinnaren, Dribbel-Johan.

Asscoach Andersson, nöjd med matchen idag?
Jag är såklart stolt och glad. Stolt över grabbarnas kämpainsats, och glad för 3 pinnar.
Men det såg lite knackigt ut ibland, är det verkligen såhär Kontra ska spela?
Nja, man får spela lite enklare såhär tidigt på säsongen, innan gruset har satt sig ordentligt. Vi kanske inte gör vår bästa match men att ändå ta 3 pinnar tyder på styrka.
Någon särskild spelare du vill framhäva idag?
Njaee. Det är framförallt laget som är det viktiga, det är en lagseger. Men om jag måste nämna någon så… nummer 10 var verkligen bedrövligt dålig, hoppas han hittar tillbaka till formen snart. Men sen har vi ju matchvinnaren Dribbel som går från klarhet till klarhet och en kille som Pony som snabbt anpassat sig till spelet på den här nivån och gör en mycket stabil insats i backlinjen. Kul för Ståhl att få hålla nollan för tredje matchen i rad. Men som sagt, there is no I in Team.
Slutligen, läget i truppen?
Njaeeaa. Vi har ju en ganska diger skadelista, men det är uppehåll nu och det ger oss tid att rehabträna och komma tillbaka i full form om 2 veckor. Det är väl endast Taylor som är tveksam till spel.
Tack och stort grattis.
Tack! Forza Kontra siempre!

4 reaktioner på ”Kontra STHLM – Loffes Lärjungar 1-0”

 1. Njaaeee, jag tycker vi gör en helt ok match. Vi går inte bort oss mer än i andra matcher, snarare mindre. Sen sitter kanske inte passningsspelet och mottagningarna helt perfekt ännu. Och vi kan snacka mer över lag. Skakigt efter straffen, där måste vi upp på tå igen direkt. Men en härlig trepoängare som tröst för alla skador.

  Min fot är nog förresten mer paj än jag trodde. Kex, kex, kex, kex

 2. det var länge sen vi spelade såå uselt o ändå får med oss 3 poäng…
  0-0 hade varit rättvist, men livet e inte rättvist. ibland är gudarna röd-vita.

 3. Tabellen efter 3 omgångar:

  Kontra Sthlm 3 3 0 0 6 – 0 9
  FC Ribba 3 2 1 0 11 – 4 7
  ———————————————————————-
  Skogås Utd 2 2 0 0 8 – 3 6
  Örat Utd 3 2 0 1 5 – 5 6
  FC Black Jack 3 1 1 1 4 – 3 4
  LV Utd 2 1 0 1 2 – 3 3
  Loffes Lärjungar 2 0 0 2 1 – 3 0
  ———————————————————————-
  Repefiskens Vänner 3 0 0 3 3 – 7 0
  Hank´s Heaven 3 0 0 3 4 – 16 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *