Förlust i bortaställ, tränaravhoppsskräll, skitkväll!

1 – 0 (Skogås-spelare)

2 – 0 (Skogås-spelare)

3 – 0 (Skogås-spelare)

Kontra var piskade att vinna för att inte tappa hänget i tabelltoppen. Ett laddat gäng klätt i det orangea bortastället begav sig ut till Farsta IP med sikte på vinst. Man vände istället hemåt med säsongens nesligaste förlust i bagaget.

Matchen började med fem minuters press från Skogås som från förra säsongen tydligt hade spelat ihop lite mer som lag. Inte mycket, men mer. De individuella prestationerna lyste mest från två spelare som publiken uppfattade som bröder. De kallade i alla fall varandra för ”Bror” båda två, men de kan ju också ha hetat det båda två. Efter den inledande pressen från hemmalaget fick Kontra igång sitt spel och lagdelarna började snacka fötternas och bollens språk. Pass, pass, pass, skott! Utanför eller i hemmamålvaktens famn.

På en tilltrasslad situation i Kontras straffområde, lyckas en Skogåsspelare peta in bollen på halvvolley och ett snopet, nyvaket Kontra ligger under, men har ändå hoppet och viljan kvar. Det var inte minst tydligt i närkamperna. Skogås hade några starka spelare som i man mot man-situationerna stod stadigt när Kontra försökte spela fysiskt. Detta gjorde att de orangea försökte vinna bollen ännu lite hårdare men det gick inte domaren med på. Vid en axel mot axel-situation som började utanför straffområdet föll en Skogåsare när han kommit in i boxen. Domaren blåste straff. Skandal. Bollen läggs upp. Ståhl fantomräddar. Retur. Ståhl knipper bollen mellan benen och fantomräddar igen.

I andra halvlek har Kontra många bra anfall och många spelare på offensiv planhalva, vilket leder till kontringsmöjligheter för Skogås som vet hur man ställer om snabbt. Det är i ett sådant läge den stora skandalen kommer. En Skogås-spelare tar emot en hög boll med en utsträckt överarm och kan på så vis spela vidare bollen till en målgivande situation. Skandal, inte minst med tanke på att vi får en handsblåsning mot oss lite senare som inte alls var lika medveten.

Nu blev det svårt för Kontra. Det började knaka i fogarna och det var Skogås inte sena att utnyttja. En fatal markeringsmiss friställde Skogås ånglok som lätt kunde dunka in 3-0. De sista minuterna försökte Kontra snygga till siffrorna. Som exempel kan vi nämna att Face fick till ett skott som räddades av målvaktens skrev eller magtrakt och att K.G. släppte loss ett långskott som gick strax utanför. Men det var lönlöst. Därmed bör Skogås ha gått om oss i tabellen och trycket på oss ökat ytterligare om vi ska hålla oss i toppen av tabellen när sista matchen är över.

Det är ju VM just nu så vi gör som Lagerbäck med flera och lastar över en rejäl dos ansvar för resultatet på domaren, Skogås åttonde man på plan. Åtminstone vid 2-0-målet är hans insats under all kritik. Skogås hade å andra sidan två mål till som vi utan vidare omsvep får ta på oss. Däremot finns det ljuspunkter. Hörnvarianterna som kompletterats av ett signalsystem funkade bra. Evighetsmaskinerna Taylor och Face verkar vara helt fria från sina skador. Ståhl fortsätter vara en kraft att räkna med i målet. Kanonen har lite krut kvar i dojan. Kämpalusten slocknar inte.

Nu återstår en match innan sommarlovet. Dags för Kontra att lyfta sig själva och avsluta vårsäsongen med flaggan i topp. Kom igen nu!

3 reaktioner på ”Förlust i bortaställ, tränaravhoppsskräll, skitkväll!”

 1. bra jobbat, trots allt. lite väl stressigt i vissa situationer, och lite vilset i positionerna men men.
  jag e fortfarande lack på mig själv för andra målet, det är mitt misstag.
  -jag skriker att jag tar den för tidigt, så pontus avvaktar korrekt medan jag inte hinner ut så deras topp får rulla in den på sidan. arsle.

 2. Tabellen efter 7 omgångar:

  FC Ribba 7 5 2 0 22 – 9 17
  Örat Utd 7 4 1 2 11 – 12 13
  ———————————————————————-
  LV Utd 7 3 3 1 12 – 10 12
  Skogås Utd 7 3 2 2 13 – 8 11
  Kontra Sthlm 7 3 2 2 7 – 7 11
  Hank´s Heaven 8 3 1 4 14 – 20 10
  FC Black Jack 7 2 3 2 7 – 6 9
  ———————————————————————-
  Repefiskens Vänner 7 0 2 5 9 – 15 2
  Loffes Lärjungar 7 0 2 5 11 – 19 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *