Seger i omstarten!

FC Black Jack – Kontra Sthlm 0-1

0-1 Bagge (Face)

Ett myggigt Farsta hälsade grabbarna välkomna tillbaka till gruset efter sommarens lata dagar. Många kära återseenden och humöret var på topp. Instruktionerna för dagen var enkla: ut och lira. Nu blev kanske inte ”lira” ledordet för dagen men vad gör det. En riktig grisseger i en match som kanske borde  slutat oavgjort, och det är ju de finaste segrarna.

Hursomhelst. Vi hade några avhopp vilket gjorde att vi fick omformera laget en aning. Första halvlek präglades av avsaknad av matchtempo och timing från de rödvitas sida. Vi hade också svårt med positionerna och mittfält och backlinje kom stundtals alldeles för långt ifrån varandra.  Chanser åt båda håll men inget livsfarligt i första halvan av matchen.
I halvtid försökte vi rätta till det taktiska, i övrigt inga ändringar. Tidigt i andra får Jon problem med ett knä och tvingas bryta, en stund efter det sträcker Dribbel baksida lår.  I det läget har vi bara en man kvar på bänken och det tar ut sin rätt efter ett tag. Luca gjorde säsongspremiär och presenterade sig ordentligt i mitten av halvleken genom att ta en 40-meterslöpning ned till strax utanför eget straffområde för att göra en magisk brytning. Han var på bollen, men även motspelaren och fick syna ostskivan och utvisningen är ett faktum. Some things never change. Motspelaren blev dock också utvisad efter att ha kastat lite grus på ångvälten i pannband.  Bara minuter efter denna incident bryter Face en pass när Black Jack flyttat upp och Kontra kontrar med 3 mot 1. Face älgar på bäst han kan och det blir tillslut en lite tilltrasslad situation innan bollen når Bagge som kommer i andra vågen. Bagge dundrar till från strax utanför straffområdet och ett mycket vackert fotbollsmål är ett faktum. 1-0 i rödvit favör!

I slutminuterna försöker Black Jack få till en forcering och Kontra darrar en aning men lyckas rida ut stormen. En oerhört skön start på höstsäsongen, men också en dyrköpt seger. Landslagsläkaren Anders Valentin säger att prognosen för Dribbel är 1 månads rehab, medan vi hoppas ha Jon tillbaka aningen snabbare än så.

Sammanfattningsvis en riktigt fin insats av samtliga inblandade och Kontra hakar på i striden om seriesegern.

Coach och ex-coach i kontramobilen, nöjda med dagens fajt.

6 reaktioner på ”Seger i omstarten!”

 1. Härliga tre poäng! Valentin har ordinerat god mat, mycket öl och vila. Hoppas vara tillbaks nästa vecka.

 2. Tabellen efter 9 omgångar. En kvartett bestående av Örat, LV, Ribba och Kontra lämnar ett gap ned till mittenskiktet av tabellen.
  Otroligt tight i toppen med endast 2 pinnar upp till serieledarna. Håller vi i den här fina trenden ett par matcher så bör vi vara med där uppe när det drar ihop sig.
  Jag vill också varna för att inte underskatta nästa veckas motståndare, trots tabelläge och att vi vann med 4-0 i våras. Alla kan slå alla i den här serien och det gäller att komma med samma krigarinställning till den matchen som alla andra.

  /Coach.

  Örat Utd 9 6 1 2 18 – 15 19
  ———————————————————————-
  LV Utd 9 5 3 1 18 – 13 18
  FC Ribba 9 5 2 2 24 – 15 17
  Kontra Sthlm 9 5 2 2 9 – 7 17
  Hank´s Heaven 9 4 1 4 18 – 22 13
  FC Black Jack 9 3 3 3 9 – 8 12
  Skogås Utd 9 3 2 4 17 – 16 11
  ———————————————————————-
  Repefiskens Vänner 9 0 2 7 11 – 19 2
  Loffes Lärjungar 8 0 2 6 12 – 21 2

 3. öoupss!
  det var ju den här matchen jag skulle ta med bärs t motståndarna för i våras, synd att jag var 70 mil norrut…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *