Fel sorts propagandafotboll

Loffes lärjungar – Kontra STHLM 4 – 0


Face summerar Kontras insats

Det finns egentligen inget att säga om den här matchen som inte redan sagts förut. Ännu en gång fick publiken ett prov på hur uselt spel ska se ut. Redan från start var det tydligt att Loffes var snabbare, starkare, mer tekniska och spelade som ett lag. Kontra svarade med att tveka i dueller, slarva i överlämningar och prata alldeles för lite.

När loffespelarna anföll rörde de ordentligt på sig, vilket var ett effektivt vapen mot Kontras zonförsvar. Kommunikation är det enda som kan råda bot på detta men det funkade inte tillräckligt bra den här gången. Offensivt såg det inte mycket bättre ut. Kontra gömde sig gärna bakom motståndarna istället för att ge varandra det enkla alternativet. Resultatet blev att vi oftast tappade boll en bit upp i plan och fick försöka ställa om.

I en situation i Kontras straffområde visade en loffespelare upp stor skådespelarkonst när han fick sig en kyss, stapplade lite, rätade upp sig och sedan föll. En högst suspekt insats, enligt mig, som oavsett detta gav Loffes en straffspark. Men med en skolboksräddning sög Ståhl in bollen i sin trygga famn.

Om jag inte tar fel så var det i Kontras påföljande anfall som en ny straff dömdes, denna gång för oss. Även detta domslut var enligt uppgift lite suspekt och nog mest en kompensation. K.G., lagkaptenen med gummibenen, har tydligen inte glömt hur det gick senast han la en straff och överlät ansvaret till Gazza, som ju ändå var den som fått straffen. Tyvärr fortlever förbannelsen och vi fick se Kontras tredje straff i rad som inte ger resultat.

Jag minns inte exakt hur det gick till men någon gång under första halvlek lyckades Loffes trycka in 1-0. Ett anmärkningsvärt pausresultat. Det borde varit mycket mer.

I andra halvlek fortsatte Loffes hamra på och hade lång sekvenser där det enda Kontra kunde göra var att försöka rensa ut bollen över kanten. Leffe tryck gav också resultat. Både tvåan och trean kom innan Kontra ryckte upp sig lite och pressade på lite högre i planen. Tyvärr ledde inte detta till mycket mer än att Loffes lyckades förnedra oss en sista gång genom att hitta en liten lucka mellan Ståhl och hans högra stolpe när det bara var några sekunder kvar.

Så slutade en av säsongens största besvikelser. Loffes lärjungar vann rättvist med det känns ändå jävligt bittert att Kontra inte försökte spela efter matchens förutsättningar. Vi nyttjade inte alls att Loffes inte hade några avbytare, vi tryckte inte på dom tillräckligt och framförallt kommunicerade vi inte nog bra med varandra trots att vi vet att det gör oss bättre.

Men nu känns det som om vi klarat av vår obligatoriska svacka. Nu är det bara vinst som gäller framöver!

Just det. Olle låter hälsa att han förutom att missa straffen gjorde två assist. Det ger åtminstone mig förhoppningar om framtida succéer för Kontras guldgosse.

3 reaktioner på ”Fel sorts propagandafotboll”

 1. Så här kan vi ju inte ha det. Upp ur hålet! Vi måste också komma ihåg att vi gör det här för att vi tycker om att träffas och spela boll ihop. Att det går åt skogen titt som tätt får vi räkna med för bättre än så är vi inte. Vi kommer att fortsätta torska ofta men vi ska ju kunna ha kul ändå.

  Jag tycker tyvärr att den här säsongens matcher ofta avslutats med ganska sura miner, buttra konstateranden att vi spelat uselt, förtjänat att förlora både när vi förlorat och när vi vunnit. Det har också börjat gnällas och vrålas en del från bänken under matcher igen. Det hjälper inte någon. Det bara sabbar. Faktiskt. Jag har själv deltagit och är inte stolt över det. Nu tycker jag att vi ska vända skutan. Såhär tycker jag att det ska gå till:

  – Inget mer tjafs från bänken. Tänk om Zlatan stod vid sidlinjen bredvid Hamrén och skrek åt Bajrami så fort han låg lite sent i markeringen eller drällde till det. Den stackarn skulle ju inte våga göra någonting. Nej, bara glada tillrop. Konstruktiv kritik i paus. Och det är Coach som levererar den eller fördelar ordet.

  – Inget jävla gnäll efter matchen. Vi träffas för att vi gillar varandra och för att vi gillar att lira fotboll trots att vi inte är så duktiga. Men när det går bra så förtjänar vi det. Så är det.

  – Happy place. Bergqvist är en klok karl. Lyssna på honom. Och gör torsdagkvällen på Farsta IP till ditt Happy Place.

  Nu kör vi!

 2. Word Bagge. Gör även de närmsta söndagarna på Hägerstens kontgräs till ditt happy place. Det är kul att träna!

  Tabellen efter 11 omgångar:

  Örat Utd 11 7 1 3 21 – 20 22
  ———————————————————————-
  FC Ribba 11 6 3 2 28 – 17 21
  LV Utd 10 6 3 1 23 – 13 21
  Hank´s Heaven 11 5 2 4 20 – 23 17
  Kontra Sthlm 11 5 2 4 9 – 12 17
  Skogås Utd 10 4 2 4 21 – 16 14
  FC Black Jack 11 3 4 4 10 – 11 13
  ———————————————————————-
  Loffes Lärjungar 10 1 2 7 16 – 25 5
  Repefiskens Vänner 11 0 3 8 11 – 22 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *