Utskåpning i Skarpnäck

Kontra STHLM – Lokomotiv Farsta 3-0

1-0 Andersson (Dribbel)
2-0 Pop (Face)
3-0 Jon (Andersson)

Coach Pony betygsätter lagets insats

Förspel
Medan solen sjönk ner bortom Pungpinan samlades Kontra STHLM inför säsongens första match i division 6b. Motståndet, Lokomotiv Farsta, var relativt okända för kontraiterna. Det enda Kontras scoutrar lyckats gräva fram var ett Youtubeklipp från en match mot FC Vantör, vilka står för motståndet den 12/5 (det kan alltså vara värt att spana in det klippet igen).

Första halvlek
Efter lite uppvärmning och genomgång av det nya spelsystemet var det dags för avspark. I egenskap av hemmalag inledde Kontra matchen med bollinnehav och det blev direkt tydligt att de rödvita hade ställt in sig på att äga bollen. Spelet var vårdat, snacket var mycket bra och det fanns så gott som alltid passningsalternativ. Lokomotivspelarna pressade högt men det var sällan ett problem att passa sig ur situationerna. Förutom hög press verkade motståndarna ha en fallenhet för fysiskt spel, vilket ju är kul om än inte Kontras starkaste gren.

Istället fokuserade springarna på enkelt spel. Och det lönade sig. Dribbel, lika mycket nav som dynamo fick en passning, drev upp bollen, gjorde några motståndare i processen och serverade Peter Anderton en riktigt macka som Anderton med vänsterfoten [sic] tryckte in bakom en chanslös målvakt. Därmed var årets nolla spräckt och det kändes sjukt bra.

Men Lokomotiv hade inga planer på att ge bort något gratis utan kämpade på bra och hade även de några chanser, varav den vassaste var en nick på en hörna som tog i ribban. Däremot lyckades de inte få in den i kassen och första halvlek slutade 1-0.

Andra halvlek
Det har skett förut och kommer att ske igen. Kontra kände i andra halvlek av tröttheten och det första som händer då är att det blir tystare på planen. Men denna match var det ändå jämförelsevis hög lägstanivå, vilket ju är ett fall framåt.

Även stämningen sjönk i andra. Inte minst för att domaren stod för en hel del tvivelaktiga insatser åt båda håll men de som reagerade starkast på detta var Lokomotiv som hade uppenbara problem att tygla humören. Detta passade Kontra bra som fortsatte att spela kyligt och överlåta stressen och missnöjet till motståndarna som skulle få ännu mer skäl att vara missnöjda. Kontras slithäst Face fick bollen, drev upp den och la ett inlägg till Pop, mannen med den ökända måltån, som distinkt placerade bollen i nätet. 2-0 således.

Kontraiterna hade dock ingen som helst avsikt att nöja sig med det. Anfallen fortsatte komma chanserna likaså. Face hade en stolpträff medan Lindkovic gjorde en iskall lobb som smekte ribban. Inte heller Lokomotiv tänkte ge upp något men deras mål var nu att trycka till så hårt som möjligt. Detta gjordes helst med med den gamla Karate Kid-klassikern ”Sweep the legs” och kom gärna bakifrån. Pop fick sig dessutom ett slag i huvudet i en närkamp men domarens visade ingen intention på att dra fram det gula.

Den bästa hämnden är ju ändå att inte börja mölja tillbaka, utan att låta siffrorna tala. Kontra tog fasta på detta och levde upp till sitt namn när de avbröt ett anfall och kom fyra stycken mot typ en försvarare. Peter serverade en riktig smörpassning till Jon som placerad framför målburen till åskådarnas förtjusning stannade upp bollen innan han la in den i målet och fastställde slutresultatet 3-0.

Analys

 • Kontra bevisade igår att det nya spelsystemet har stor potential. Det finns spelalternativ, vilket gör att vi kan etablera bollinnehav och lagspel. Vi kommunicerar dessutom riktigt bra, vilket gör att vi lättare behåller kylan.
 • Vi gjorde spelmål igår. För ett lag som tidigare främst jobbat med kontringsmål är detta ett stort steg i rätt riktning.
 • I och med resultatet kan vi nästan bocka av ett av de sportsliga målen för i år, d.v.s. att ” vinna minst en match med många mål”. Detta hindrar oss å andra sidan inte från att fortsätta sträva efter ännu bättre siffror.
 • Det var kul igår. Riktigt kul. Jag älskar att spela i det här laget.

5 reaktioner på ”Utskåpning i Skarpnäck”

 1. Vi fortsätter på inslaget spår, nollan intakt bakåt och mål en masse framåt. Snacket var som sagt mycket bra igår vilket alltid är en förutsättning för att kunna rulla boll ordentligt. Tack samtliga, för en lysande insats.

 2. Huruvida tre mål mot noll är att vinna med många mål bör väl inte endast mätas med alla andra lags resultat i korpen som måttstock utan jämförelse bör väl också (och kanske till största del?) göras med hur många mål laget Kontra vanligtvis vinner med. Hade det varit fyra måls marginal hade saken varit biff tycker jag, tre mål är i gränstrakterna. Jag förutspår att vi kommer vinna med ännu fler mål innan säsongen är till ända!

 3. Tabellen efter omgång 1:

  FC Vantör 1 1 0 0 10 – 0 3
  ———————————————————————-
  Ribba 1 1 0 0 10 – 1 3
  Kontra Sthlm 1 1 0 0 3 – 0 3
  Bajen Fans 1 1 0 0 3 – 1 3
  Tjernobyl Kids 1 0 0 1 1 – 3 0
  Lokomotiv Farsta 1 0 0 1 0 – 3 0
  ———————————————————————-
  Dice BK 1 0 0 1 1 – 10 0
  Alyata All Stars 1 0 0 1 0 – 10 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *