Istället för matchrapport: Intervju med coach Magnusson

Tjernobyl Kids – Kontra STHLM 0-0

Efter en böljande match lyckades Kontrakurirens utsände få sig en pratstund med en halvan av den nytänkande tränarduon Jon-Pony.

Hur känns det så här efter 0-0?
Nää, vad ska jag säga? Jag tycker att vi gör en… bra match där vi ändå genomför vår taktik så som vi sa att vi skulle göra och det som fattas idag är avsluten helt enkelt. Vi sätter inte våra chanser. Och då hade vi ändå några stycken, t.ex. Taylors ribbkryssträff i andra halvlek. Det var ett praktexempel för vår insats under matchen. Nästintill felfritt fram till sista touchen.

Skulle du säga att Kontra gjorde nästan allt rätt idag?
Kontra gjorde allt rätt utom… jag letar efter rätt metafor här… vi knöt inte ihop säcken. Nästan direkt i första halvlek byggde vi upp ett anfall som var vasst men där bollen vägrade gå in i mål. Antingen var vi för dåliga i avsluten eller så visade Tjernobyls målvakt prov på sjukt skarpa reflexer.

Du tycker alltså att Kontra gjorde allt rätt. Är det någonting speciellt du vill framhäva?
Jag tycker att… positionsspelet var bra idag. Vi spelar utefter vår taktik.

Som är?
Ja, det är ju vår uppställning 1-2-1-2. Mer än så vill jag… jag vill inte gå närmare in på de exakta detaljerna.

Det låter som att det bara var i avsluten det brast. Menar du att allt annat fungerade bra?
Tja… Det är klart att allt kan bli bättre men jag tycker ändå att hela laget på det stora hela skötte sig bra. Ståhl släppte inte in något av Tjernobyls långskott och höll aldrig käft, Scherman (som premiärspelade i år (reds. anm.)) visade att han kan hantera ankarpositionen med bravur, Pony skrämde motståndarna med sin vrål i närkamperna och Face slet lika hårt som alltid. K.G. och Mike hjälpte till att täppa igen bakåt medan Jon skapade oro i sin släpande offensiv. Dribbel och Freddie växlade position med varandra på ett föredömligt vis, vilket skapade ytor. Det kändes som att Anderton var överallt, även Jungen var riktigt rörlig och Ghassan likaså.

Det låter ju som att Kontra gjorde en praktmatch.
Vi kan säga så här. Jag är stolt men inte nöjd. Det kunde lika gärna ha slutat med en snöplig uddamålsförlust som en vinst. Det brister någonstans. Vi måste hitta ett sätt att göra helheten större än summan av delarna. Just nu saknar vi det där… je ne sais quoi. Idag lät vi motståndarna stressa oss och vi drog på oss två onödiga utvisningar, även om motståndarna drog det längsta strået med sitt röda kort.

Tillbaka till Kontras oförmåga att göra mål. Hur ska ni bli bättre på det?
Det handlar om träning. Innötning. Och det är väl framför allt någonting vi ska… vi ska åka på ett träningsläger nu i helgen, faktiskt.

Är det här något du kommer ta med dig till träningslägret?
Absolut. Absolut.

Berätta lite mer om träningslägret.
Ordet för helgen… är ”nöta, nöta, nöta”.

Några avslutande ord?
Kontra gjorde som vanligt: spelade tajt åt båda håll.

2 reaktioner på ”Istället för matchrapport: Intervju med coach Magnusson”

 1. FC Vantör 5 4 0 1 20 – 11 12
  ———————————————————————-
  Bajen Fans 4 3 1 0 15 – 7 10
  Kontra Sthlm 4 2 1 1 5 – 2 7
  Ribba 4 2 0 2 13 – 8 6
  Tjernobyl Kids 5 1 1 3 12 – 9 4
  Lokomotiv Farsta 4 1 1 2 6 – 11 4
  ———————————————————————-
  Alyata All Stars 4 0 0 4 3 – 26 0
  Dice BK Utgått

 2. Äntligen en tränare som kan kommentera/diskutera/analysera en match ordentligt. Känns tryggt att coach har helhetsblicken! Mot toppen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *