Ny 0-1 förlust trots årets bästa spel

Orangeklädda Kontra (eller nja både undertecknad och nyförvärvet Nicke hade tagit på sig hemmaställen trots förmaningar på forumet) ställdes på bortaplan mot serieledande Bajen Fans. En i förhand svår match där oddsen så att säga stod emot de rödvitsvarta (för dagen orangea) kämparna.

Matchen drog igång och i inledningen stod matchen och vägde. Kontra fick till ett ganska bra spel och var uppe och hade ett antal målchanser. Inga riktigt vassa, men ändå målchanser. Bajen Fans arbetade upp ett tryck sakta med säkert och i mitten av halvleken fick deras ”nummer 10” till ett av många farliga skott från strax utanför straffområdet. Den här gången gick bollen i ribban. Många gånger var det dock Kaj som axlat målvaktsrollen i första halvlek som räddare Kontra från mål i röven. Det var ett litet övertag för Bajen i stora delar av första halvlek, men Kontra glimmade till och man såg vad som finns att hämta i truppen. Trots ambitioner om annat fick båda lagen gå till halvtidsvila utan varken framåt eller baklängesmål.

I andra halvlek fick undertecknad ta på sig målvaktsstället för första (och sista?) gången denna säsong. Bajen hade bestämt sig för att ta kommandot direkt från avspark, det märkte man. Men tji fick de. Kontra tog över taktpinnen och höll bollen under 90% av de första fem minuterna. Hela laget var med i spelat, det snackades och Bajen som var inställda på övertag fick omvärdera och ställa om sitt spel. Problemet är att skillnaden mellan topplag och bottenlag är att de förstnämnda kan ställa om spelet utifrån matchens förutsättningar. Kontra hade kommit till matchen med defensiv inställning (pga av tabellläget) och när det egentligen uppenbarligen hade gått att spela offensivt och kanske vinna, så behåll vi spelidén matchen igenom. Bajen Fans däremot de bytte spelstil flera gånger under matchen och på ett blåbärmisstag av undertecknad i kassen uppenbarade sig fick en bajare en felträff och bollen rullade in i mål. 0-1 tills serieledarna. Fan! Resten av matchen var det Hawaii. Både Kontra och Bajen Fans tryckte på för fler mål. Ett antal fantomparader, stolpträffar, ribbskott och klantighet gjorde dock att skillnaden mellan toppen och botten i den här serien i år endast är en futtig felträff av en svettig man i grönvita kläder. Fotboll är grymt ibland. Korpfotboll är grymmare.

6 reaktioner på ”Ny 0-1 förlust trots årets bästa spel”

  1. Kan rapportera att knät fortfarande blödde i morse. Måste skaffa bättre hud.

    Var kul att göra comeback!

  2. Sorry Olle. Hade jag haft bättre koll på kalendern hade jag kunnat haka på men det har jag inte. Ha ett toppenläger!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *