Oavgjort i böljande match

Till skillnad från förra veckan höll onsdagens fina väder i sig in på kvällen och gav Hökarängens BP en lite trevligare inramning. För att ytterligare förhöja stämningen hade den första delleveransen av de nya ställen anlänt, vilket betydde att stora delar av truppen stoltserade med nya, snygga och inte minst randiga strumpor.

Motståndet stod denna kväll Ta en kaka Stefan för. Det var redan innan matchen tydligt att detta var ett lag som liknar Kontra. Fokus ligger tydligen på helhetsintrycket. Snygga kläder och omfattande hemsida är lika viktigt som kamratskap och insats på planen.

Första halvlek
Därmed inte sagt att T.E.K.S. inte presterade på planen. Tvärtom. Det här var ett lag som bjöd upp till dans. Inledningsvis var det dock Kontra som förde. Lärdomen från matchen mot Ribba var att Kontra måste våga vårda bollen mer, vilket efterlevdes. Kontra höll i bollen, fyllde på och satsade mer på att ta sig upp i planen som ett lag. Detta gav också resultat. 1-0 kom av att två sinnen fungerade som ett. Undertecknad såg en yta och la en pass på denna. Samtidigt tog Dribbel några rediga bergakliv på sagda yta, plockade upp bollen och fyrade av ett skott som letade sig in i maskorna.

Efter detta gick det snabbt. Bara någon minut senare lade Ghassan hög press och lyckades stressa till sig bollen. Och som alla vet är inte Ghassan den som sumpar en gratischans. 2-0 således och allt kändes fantastiskt. Men säg den lycka som varar för evigt. T.E.K.S. var helt inriktade på att inte ge sig utan en fight. Samtidigt verkade Kontra lite mer benägna att bevaka sin ledning. Med två måls ledning har man helt plötsligt något att förlora. Kontra började falla in i gamla mönster och kylan började försvinna. Reduceringen till 2-1 kändes därmed helt logisk.

Andra halvlek
I andra halvlek fortsatte T.E.K.S. sin jakt på kvittering. Kontras försvarslinje gjorde dessutom det extra lätt för motståndarna genom att när laget hade bollen tänka för offensivt, vilket skapade både ytor och goda möjligheter för motståndarna. Det är inte het klart när det skedde men kvitteringen kom som ett brev på posten. Kvitteringen blev dock förlösande för Kontra som efter detta tog tillbaka taktpinnen. De sista 5-7 minuterna skapades många goda chanser som dock tyvärr inte renderade något vinnarmål. Matchen slutade därför 2-2.

Höjdpunkterna denna match var att Kontra vågade hålla i bollen, slå smarta pass (ofta på centern som släppte vidare) och fylla på med manskap, sa coach Wallin efter matchen. Detta kom sig givetvis av att vi bitvis snackade riktigt bra, vilket är nyckeln till att våga spela smart. Vi måste fortsätta på denna bana samt ytterligare lära oss hur varje position förväntas agera. Då kommer tryggheten, vilket leder till större bollinnehav, vilket i sin tur leder till mål.

3 reaktioner på ”Oavgjort i böljande match”