Kontra spelar tråkigt igen

Skanstull Tigers – Kontra 1-0

Det var ett fall tillbaka i gårdagens match. De senaste matchernas fina spel var som bortblåst och ersatt av vårens standardmanér där vi faller tillbaka, skapar för stora avstånd mellan oss och börjar slå chansbollar. Resultatet blev bekant: en uddamålsförlust och ett ganska tråkigt spel.

"Det här var ju inte så kul."
Okej, Skanstull Tigers var det bättre laget och skulle styra majoriteten av spelet. Dessutom hade de typ två trupper med sig så varje spelare kunde ge allt när de var inne på planen. Men det är ändå med besvikelse man kan konstatera att Kontra föll in i gamla mönster där vi inte riktigt vågar vårda bollen. Följden blir att vi sällan bygger upp något eget spel.

Sedan ska det inte sägas att det inte fanns några ljuspunkter. Erik ”Lightning” Lindgren var tillbaka och gjorde bra ifrån sig både som målvakt i första halvlek och i ett fint väggpass anfall med Anderton. Även Ternão var tillbaka på planen och löpte frejdigt på sin kant. Face likaså. Freddie visade kämpavilja, inte minst med sin (förvisso något otajmade) glidtackling. Mike och Hagge var stabila i sina backpositioner och visade båda att det blir som farligast när backarna hjälper till i anfallen. Kontra hade dessutom en extra spelare igår i form av domaren som blåste frispark så fort en kontrait blev av med bollen.

Men. Trots dessa positiva aspekter var matchen igår ingen vidare fröjd. Det spel vi haft på sistone där vi inte bara glimrar till ibland, utan håller hög nivå rakt igenom, var vi inte i närheten av igår. Skulle tro att bollinnehavet var 70-30 till Tigers fördel. De hade även många skott som de inte lyckades få in i annat än taggbusken i slänten ovanför planen. Detta dödade visserligen tiden effektivt och Tigers vann således till slut matchen tack vare målet de petade in i första halvlek.

Det är viktigt att vi hittar tillbaka till det spel vi haft under hösten. Ett spel där vi vågar känna kylan och ta tid på oss att bygga upp anfallen. Där vi tar passningar hemåt och i sidled istället för den desperata chansbollen framåt. Där vi hjälper varandra genom att prata med varandra och möta den som har bollen. Ett spel som låter oss känna glädje under matchen och stolthet när slutsignalen gått. Vi vet att vi kan. Nu måste vi bara visa det.


2 reaktioner på ”Kontra spelar tråkigt igen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *