Träningslägret 2013: detta gäller

Helgen 23-25 augusti ska Kontra som bekant på träningsläger i vackra Gävle. Där kommer det bli härligt. Gävle är Sveriges 13:e största tätort med 71 033 invånare (i 2010 års folkräkning). Gävle är en gammal industriort som idag bland annat förknippas med kafferosteriet Gevalia, som är ortens namn på latin. Staden har ”Välkommen ombord” som slogan. På senare år har Gävle fått mycket stor uppmärksamhet för sin julbock som vandaler lyckats bränna upp nästan varje år. Staden har också ett eget allsvenskt lag i ”Gefle IF” som på något mirakulöst sätt håller sig kvar i högsta serien varenda år.

Boende och mat
Vi kommer att bo på Gävle Vandrarhem i centrala stan. Förutom att vi sover där så kommer Kontras kockar laga frukost, lunch och middag till allas förnöjsamhet. Kockgänget leds av Webben som i dagarna tar fram menyn för alla måltider och skapar handlingslistor. Dryck köper varje kontrait själv på Systembolaget (eller valfri annan plats) så löser det hela sig fint.


Mest känt är kanske Gävle för sin flammande julbock. Men Gävle är givetvis mer än så. Vandrarhemmet ligger mitt i den kulturhistoriska stadsdelen Gamla Gefle. Stadsdelen har blivit ett litet Montmartre och många konstnärer och hantverkare trivs här.

Fotboll
Även om träningslägret också handlar om mycket annat än fotboll, så spelar vi faktiskt en hel del fotboll. På fredagskvällen efter ankomst (ca 18:00) genomförs den alltid mycket uppskattade fredagsfotbollen där vi delar in oss i två lag och lattjar tills vi inte orkar längre. Det finns några centralt belägna fotbollsplaner/gräsplättar även i Gävle. Vi kommer att vara på en av dessa. Efter fredagsfotbollen serveras middag vilket följs av en lugnare ölkväll (se Utgång nedan).

På lördagen direkt efter frukost åker vi ut till Gävles bruk som ägs av skogsbrukskoncernen BillerudKorsnäs. Som en logisk följd av sin allmänna godhet har koncernen kontaktat Kontra, erbjudit och sedan upplåtit sin konstgräsanläggning Korsnäsvallen för både träning och match under hela Kontras vistelse. I nuläget pågår även förhandlingar om nyttjandet av omklädningsrummen med IK Huge (SM-Guld bandy 1939, 1940) som har nycklarna.

Träning
Coach Mike och Ass-coach K.G. har förberett ett stort antal övningar för att slipa på olika moment där kontra behöver bli bättre inför höstens bataljer. Vi ligger bra till i serien och ska vi ha chans på klubbens första scudetto inför jubileumsåret 2014 så är det just dessa övningar som behöver sitta.

Match
Kl. 13:00 på lördagen är det match mot det lokala Gävlelaget MANCHESTER KJELL som till vardags huserar i Gävlekorpens div 9. Dess General Manager låter hälsa att laget är taggat till tänderna och tycker det ska bli precis hur roligt som helst.
Speltid: 2 x 30 minuter
Domare: Ja (detta ÄR ett deluxearrangemang)
Kontra Sthlm ställer upp i sitt vita hemmaställ. Manchester Kjell har efter sommarens Asienturné blivit av med både materialare och sitt ordinarie gula hemmaställ och ställer således upp i den för Kontra bekanta kulörten ”vägarbetarorangea”.

På söndagen när vi packar ihop oss så kommer vi att åka söderut och ”om intresse finns” möta ett lag i Uppsala och spela en till match, enligt beprövad metod, innan vi åker hem och kurerar oss.

Utgång
Naturligtvis ska vi ut och göra stan osäker på beprövat Kontramanér. På fredagskvällen brukar det gå lugnare till än på lördagskvällen men varje Kontraläger är unikt. Lägrets ”Gå ut i Gävle”-konsulter är Göbb och Dribbel. När denna dynamiska duo besökte Gävle på rekning inför årets träningsläger ”för några år sedan” uppfanns drinken Merle Haggard. I konkurrens med andra Kontrarelaterade drinkar som ”Red October”, ”Liquid Amber”, ”Kontra-shoten” och ”Yellow Submarine” står den sig väl. EXTRA! EXTRA! EXTRA! Göbb och Engdahl anländer på fredagen ca 20:00.

Ekonomi
Att åka på läger är billigt men inte gratis. Därför ska alla som ska med sätta in 600 kr på Kontrakontot. Detta inkluderar resa, mat och boende. Alkohol betalar man själv.

Transport
Vi åker bil. Från början var det tänkt att alla skulle åka ihop men det går ju inte riktigt. De flesta kommer att åka från Västerbroplan 14:00 på fredagen (därmed ska vi ses där och då). Men en del gör på annat sätt. Palle kommer åka från Stockholm 18:00 på fredagen. Göbb och Dribbel kommer att åka från Brommaplan 18:00 på fedagen. Det gör att det behövs två bilar till klockan 14.00 på fredagen. Vilka kan ta med sig en bil? Svara i den här forumtråden.

Västerbroplan ligger här på kartan:

Visa större karta

Övriga frågor
Övriga funderingar avhandlas i den redan existerande huvudsaklinga forumtråden om träningslägret.

Anmälan till träningslägret stänger nu på fredag 16 augusti. Häng med!

3 reaktioner på ”Träningslägret 2013: detta gäller”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *