Målkalas och en välbevarad hemlighet när Kontra krossade FC SBE

0-1 Joel (FC SBE:s målvakt)
0-2 Nick (Joel)
1-2 Någon i FC SBE
1-3 Jungen (Nick)
1-4 Lightning (Face)

Vanligtvis när Kontra vinner så föredrar man att göra det med inte så imponerande uddamålet. I måndags, på Hökarängens grus, testade man en ny taktik: målkalas.

Kontra mönstrade nog med trupp för att ha endast en avbytare. Det finns både för- och nackdelar med detta. Det är lättare att komma in i matchen mentalt men också lika enkelt att man inte orkar ge hundra procent. Det underlättade dock att motståndarna bara hade fem spelare.

Eftersom varken coach Hardstedt eller ass. coach Hardstedt kunde närvara (de var på lagledarfortbildning i Bern) så beslutades det någorlunda demokratiskt att Kontra skulle testa den gamla 2-2-2-uppställningen i ett försök att stärka upp mittfältet, minska avstånden mellan lagdelarna samt ta oss in lite från kanterna. Motståndarna ställde upp typ 2-1-1, eftersom de var så få.

Till en början var Kontra lite nonchalanta. Vi har sett det förut och det är ingen vacker syn. Speciellt inte när man spelar mot så pass individuellt kompetenta spelare som FC SBE har i sitt lag. Även om de, som sagt, bara var fem stycken. När vi hade bollen ville vi hellre göra en snygg offensiv passning än att ta det kloka alternativet, vilket bjöd in till många farliga chanser för SBE. Ett ledningsmål för motståndarna kändes ibland riktigt nära men Kontra lyckades freda sig tills vi kommit in i matchen mentalt.

Och som vi tillslut tog oss in! Vi hittade fokus, vi började spela lugnt och kontrollerat, vi rörde på oss och vi lade hög press på motståndarna. Det ska sägas att i synnerhet deras backlinje (två av enbart fem) innehöll några riktiga bolltrollare som gärna tvärvände men vi lyckades ändå pressa dem så pass mycket att de sällan fick tid nog att gjuta kvalitet i passningarna. Ofta fick de nöja sig med att försöka lägga långbollar på sin forwards och det var sällan några problem för Kontras defensiv att plocka upp dessa bollar.

Målen då? Jo tack, de var riktigt fina. 0-1 gjordes i och med att Webben påpassligt bröt en passning från SBE:s målvakt och sedan fyrade av en tåpaj mitt i steget. Bollen krängde och svängde så pass mycket att den, trots sin ringa hastighet, blev otagbar för målisen. Mer sådana mål vill vi se!

0-2 gjordes av Nick på assist av Webben. Det var redan innan matchstart tydligt att Nick (eller Jair) inte bara var sugen på att göra mål idag, utan också hade extra mycket krut i dojan.

Sedan följde ett mål av FC SBE där Kontra gick bort sig och inte hann med i motståndarnas snabba omställningsspel. Oron bland fansen var påtaglig. Skulle Kontra orka mota bort SBE?

Ja, det skulle de. För istället för att låta SBE skapa chans till kvittering gjorde Kontra 3-1. Nick/Jair gjorde som Webben gjort efter sitt mål och assisterade till nästa. Målgörare denna gång var Jungen, som uppenbarligen inte bara solat på sin semester, utan också tränat på snygga volleyavslut med knäna.

En som inte ville vara sämre, utan snarare hade siktet inställt på att sända en signal till motståndarna, tränarstaben, fansen och alla andra som ville lyssna, var Lightning. Läckert assisterad av Face dunkade han in 1-4-målet med c:a 2 minuter kvar av matchen.

Gemensamt för (nästan) alla målen var att de föregicks av läckra uppspel. Läckra i sin enkelhet. Två, tre väggpass så var Kontra framme i farliga situationer. Det borde kommas ihåg i kvarvarande matcher. Att hålla spelet enkelt kommer att ge resultat. Och vi bör också se till att motståndarna är färre än oss.

Kämpaviljan infann sig (tillslut) i måndags med bra vilja och spel som resultat. Det var skitkul att spela med er, boys!

Låt oss ha lika kul mot Örat United.

En reaktion på ”Målkalas och en välbevarad hemlighet när Kontra krossade FC SBE”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *