Aprilcupen

aprilcupen_2015_kontraweb

Den 11 april (för en vecka sedan) gick Aprilcupen av stapeln, en cup som Kontra anordnade tillsammans med Partizan STHLM (som kom med initiativet) och Staden ( Ghassan gjorde den snygga loggan här ovan).

Kontra lottades i en grupp med Partizan STHLM och Spöket. Det här skulle bli svårt.

Första matchen visade att vi hade en del kvar till formen för säsongen. Som tur vad hade våra motståndare Spöket också det. Vi torskade matchen med 1-0. Vi hade kunnat vinna, men vi hade också kunnat förlora stort.

Efter första matchen var det paus för Kontras del medan Partizan mötte Spöket. Spöket som var varma i kläderna dängde till med en vinst med 2-0 och var klara vinnare av gruppen. Nu skulle det stå mellan Partizan och Kontra om vem som skulle gå till semifinal och vem som skulle få spela jumbomatchen mot det lag som kom sist i den andra gruppen.

Kontra taktiksnackade och sade att vi skulle sikta på en oavgjord match. Eftersom Spöket hade slagit Partizan med ett mål mer behövde vi inte ens göra mål för att gå vidare. Om inte nu Partizan skulle göra mål och tvinga oss bli offensiva.

Matchen drog igång och ett avslappnat Kontra kunde spela ut på ett sätt som sällan visar sig. Halvvägs in i matchen får Zanzibar på ett fint skott och sätter sitt första mål i Kontratröjan. Semifinalen var nära nu. Partizan tryckte på men istället var det ett ännu säkrare Kontra som lyckades få in 2-0 denna gång genom Pope. Efter att ha gjort ännu en dragning för mycket lyckades Kontras torped dra Partizanernas back ända upp till korvkön och slog in det efterlängtade premiärmålet 2015. Ganska snart hade matchtiden på 15 minuter gått och Kontra var klara för semifinal. Partizan fick nöja sig med att spela match om 5:e pris mot vännerna i Staden som förlorat sina matcher i den andra gruppen (den matchen slutade med vinst för Partizan och en jumboplats för Staden).

I semifinalen bestämde sig Kontra för att (i The Walls frånvaro) låna in  Partizans målvakt Palle (inte vår egen Palle Berlin alltså). Vi skulle möta BK Planekonomi som vunnit sin grupp efter straffsparksläggning mot Hoyzer. Kontra började matchen bra och hade kontroll på läget under första halvlek. Tills nästan innan halvlekspaus. Då lade Planekonomis back en enkel boll upp mot Kontras mål som inlånade Palle släppte med meningen eftersom han trodde den skulle rulla utanför målet. Men det var en total missbedömning eftersom bollen rullade nesligt in i mål. 1-0 till BK Planekonomi – ajajajaj!

Kontra jobbade på i andra halvlek och försökte reducera men tyvärr var loppet kört. BK Planekonomi till final (mot Spöket) och Kontra fick nöja sig med att spela match om tredjepris mot Hoyzer.

Bronsmatchen var jämn. Både Kontra och Hoyzer hade många farligheter men man märkte också att det flitiga matchandet tagit hårt på de båda lagen, det gick saktare nu än tidigare matcher. Och resultatet på 0-0 efter full tid betydde förlängning. Även denna blev mållös.

Nu var det dags för straffläggning. Coach Dribbel valde ut Brordin, Freddie och Hagge att lägga Kontras tre straffar. Kontra började genom Brordin. Ett stenhårt skott i ribban och ut betydde att Hoyzer hade chansen att dra ifrån. Och visst gjorde de det. Hoyzers första straff innebar 0-1 och Kontra var illa ute. Nu var det dags för Freddie att lägga straff för Kontra. Stenhårt in och Kontra hade 1-1! Dags för Hoyzer igen. Ett välriktat skott åt höger som skulle resulterat i mål om inte inlånade Pony (ex-Kontra nu Partizan) hade svarat för en fantomräddning. Kontra var tillbaka i matchen!

Den sista straffen var Hagges. Han fick råd från sina lagkamrater att bestämma sig var han skulle slå den innan han skulle slå straffen. ”Naturligtvis”, var svaret. Men just när vår älskade snabbspringande marathonmaskinkanin skulle slå straffen ändrade han sig och lade den fjuttigaste fjutten ever – rakt på målvakten. Ajajaj #2! Skulle Hoyzer sätta sin tredje straff och snuva Kontra på bronset? Ja, det skulle de tyvärr. 1-2 efter straffläggning och Kontra blev medaljlösa precis som Partizan och Staden.

Finalen då? Skiter väl vi i!? Nja, men Spöket vann ganska enkelt. Det dracks öl ur pokalen och folk dröjde kvar ett tag. Sen var det hela över.

Det enda jobbiga den här dagen var väl att Zanzibar fick blod på knäet och att Jensases (alltså Zimmermanses) fot trampade snett och blev blodfylld, något som blev något av en följetång på mobilappen ”Kontrachatten (powered by WhatsApp)”.

Jaja, det var ändå en fin jävla dag. Solen var där. Maten och ölen var god. Cupen gick runt ekonomiskt och ca 100 pers blev lyckligare. Det här gör vi om nästa år!

Det är så sjukt kul att spela fotboll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *