Ivar Lo var ingen promenad i parken

 

forlust_IVPR_201505

1-0 Ivar Lo
2-0 Ivar Lo
3-0 Ivar Lo

Säsongspremiär mot legendariska Ivar Lo Park Rangers och Kontras mannar hade laddat innan på både Kontrachatten, i mejlen, på sajten och genom försäsongen Aprilcupen där Kontra slutade 4:a.

Eftersom det vara premiär så skulle den sedvanliga introduktionen hållas av domaren (som antagligen är den talangfulla rättskipare som dömde oss i Långbro för en herrans massa år sedan). Vi passade på att fråga Ivar Lo-spelarna om de var något bra. ”Njaaa” svarade de blygsamt varvid vi sa att vi var helt okej. Högmod går före fall.

Kontra inledde bra i kanske en minut. Sedan började vi falla ner med försvarslinjen, vilket lät ILPR avancera i planen. Efter c:a 7 minuter blev det 1-0 till ILPR genom ett halvhårt skott som föregicks av en bågformad löpning från kortlinjen utanför straffområdet tillbaka in centralt som vi helt enkelt inte hängde med på. The Wall hade händerna på bollen men lyckades tyvärr inte styra den utanför målramen. Snöpligt!

Ringrosten, som vi trodde vi polerat bort i och med Aprilcupen, var påtaglig. Våra bollar nådde inte fram till adressaten (vilket den dåligt skötta planen inte underlättade), vi kommunicerade inte tillräckligt tydligt i överlämning av markeringar, vi gjorde onödiga utfall som ILPR-spelarna lätt undvek och de klassiska avstånden mellan lagdelarna var lika stora som vanligt.

Således blev ingen förvånad när ILPR gjorde 2-0. Detta mål var snarare ett monument över vårt bristande spel än över ILPR:s kvalitet. Den nyss installerade tränaren Engdahl såg allt annat än nöjd ut.

I pausen pratade nämnda coach om vikten av att flytta upp laget lite och lägga press på motståndarna. Vi hade dubbel trupp med oss så det vara bara att köra fullt ut och byta snabbt.

Andra halvlek

Detta brandtal gav effekt och andra halvlek var mer jämn, sett till spelkvalitet. Vi vågade styra spelet lite mer och när Ivar Los målvakt visades ut (efter att ha tagit med händerna utanför straffområdet, vilket borde renderat ännu hårdare straff då det helt klart var spelförstörande) etablerade vi ett mäktigt, och för situationen okaraktäristiskt, tryck.

Men. Att spela bra är inte altid samma sak som att göra mål. Även om Ivar Lo just fortsatte att spela bra, när de bröt Kontras tryck och kontrade in 3-0.

Det är alltså här vi är, nådens vår 2015. Nu är det lyckligtvis ett uppehåll på två veckor till nästa match. Då ska vi spela så som vi kan spela. Och vinna!

En reaktion på ”Ivar Lo var ingen promenad i parken”

  1. Segt resultat, men skitkul att spela igen. Hoppas Korpen eller kommunen plattar till planen innan nästa match.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *