Tre snabba till 40-åringen

Den 17:e september i nådens år 2015 skrevs Kontrahistoria. Dels för att Kontra tog sin största målmässiga seger någonsin och dels för att Kaj ”K.G. Bäten” Bäckström efter tio år i laget äntligen fick näta. Kontrakuriren fick sig ett snack med mannen som identifierat sig som ”en stabil back och inte mycket mer än så”.

kaj_eldkvast

Du har äntligen gjort mål. Hur känns det?
Först och främst: sjukt skönt! Sedan ska det ju sägas att jag gjort mål förut men aldrig i seriespelet utomhus. Med det sagt så svävar jag på små fluffiga ”måln”, haha!

Det var ju länge ett sportsligt mål att du skulle få näta. Varför väntade du tills det tog bort innan du gjorde mål?
Det var ju ganska skönt när årsstämman beslutade att ta bort det. Någonstans innebar det ju en jäkla press. Den pressen har nu helt försvunnit i och med målen. Kvar dröjer ett lugn och, faktiskt, en liten känsla av tomhet. Man har kämpat mot något så länge att det blivit en del av ens identitet. Mr. 0% är död och begraven. Nu återstår det att reda ut vem som återstår.

Kommer du fortsätta göra mål nu?
Kanske det, ja. Det beror dock lite på hur coach väljer att placera mig. Jag har ju bevisat gång på gång att jag inte har flåset att vara med och skapa farligheter framför mål från min backposition. Jag hinner helt enkelt inte. När jag väl kommit fram till straffområdet så har domaren blåst av matchen och Göbb beställt in öl och nötter på Hökis.

En reaktion på ”Tre snabba till 40-åringen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *