Kontra skriver historia

150917-lagbild
Så här ser vinnare ut.

Party Hard FC – Kontra STHLM

0-1 Jens (K.G.)
0-2 K.G. (Jens)

0-3 K.G. (Mike) (hörna)
0-4 Mike (Hagge)
0-5 Brordin (K.G.)
0-6 Hagge (Dribbel)
0-7 Jens (Dribbel)
0-8 Hagge (Mike)

Ojojoj! Det har nog aldrig hänt förut och frågan är när det kommer ske igen. Kontra har historiskt sett varit ett lag som varken gör eller släpper in många mål. Men igår rasslade det till ordentligt när Kontra mötte Party Hard FC och slog dem med en oöverträffad åttamålsvinst. Du får ursäkta bristen på detaljer, kära läsare, men det gjordes helt enkelt för många mål igår för att hålla reda på allt.

Senaste mötet mot dessa piercade festprissar slutade med en 3-1-seger. Det var då också påtagligt att vi tillät Party Hard att spela bra. Igår återgäldade de den tjänsten. All heder ska inte ges till dem, utan de kontraiter som var på plats kan klappa sig själva i ryggen en hel del.

Coach Engdahl, till exempel, har gång på gång visat att han inte är blyg för att ”röra om i grytan”. Igår gjorde han det rejält genom att flytta upp K.G., Kontras kanske mest defensive spelare, på toppen. K.G. tackade för det per omgående genom att servera Zimmerman med en räkmacka som Jens inte hade några problem att trycka in i mål. Föga anade de jublande publikskarorna att detta bara var början.

Det tog dock inte lång tid innan Jens skulle återgälda den smörpassning K.G. berett honom. Från högerkanten skickade han in en projektil framför målburen där K.G. med självaste vänsterfoten styrde in bollen. Detta var ett historiskt mål då det är det första K.G. lyckats göra i sin tioåriga Kontrakarriär. Läs mer om det här.

”När det regnar öser det ner” brukar det heta. Vid nästkommande hörna slog Mike in bollen. Återigen stod K.G. (som hade fått blodad tand) på plats och sköt den rakt på en täckande målvakt. Som en gummiboll kom bollen tillbaks och denna gång slank den fanimej in i mål igen. 0-3, således och K.G:s andra mål noterades.

Näst efter det var det Mikes tur att göra mål. Assisterad av Hagge fyrade Mr. Taylor (även kallad Old Bleecher) av ett riktigt praktskott. Du vet, ett sådant där pressat vristskott som bara stiger och stiger. Det var sjukt vackert!

Nästa mål var fint, även det. Brordin, som verkligen kommit till sin rätt på innermittfältet, tog en djupledslöpning och plockade i farten upp en passning som slogs i luckan. Med säker fot förpassade han in den i mål och skrev även han in sig i kvällens målprotokoll.

Innan halvleken var slut ville också Hagge säga sitt. (Kanske kände han sin poängligaledning hotas?) Dribbel passade och mannen med harhjärtat skickade in bollen med samma rutin vi är vana vid att se hos honom. 0-6, därmed.

I andra halvleken sänktes tempot lite. Kontra var trötta efter allt firande och Party Hard kände sig tydligen piskade att rädda sitt anseende lite. De pressade på för att reducera och kontrade med tre anfallare, vilket gjorde att Kontra fick tänka lite mer defensivt. Men som tur var har Kontra en mänsklig vägg i mål. De skott som Party Hard lyckades få till sögs säkert in av Danne.

Party Hard skulle inte få några mål denna kväll. Däremot skulle Kontra göra ytterligare två. Jens ville även han bli tvåmålsskytt och Dribbel var inte blyg på att hjälpa honom med detta. En pass och ett skott senare stod det 0-7.

Kontra skulle få ännu en tvåmålsskytt denna match. Hagge, även känd som Spindeln utan nät, hade ett mål till i sig. Assisterad av Mike befäste han sin position i toppen av poängligan.

Fler mål blev det inte. Matchen slutade 0-8. Denna skörd räcker ju gott och väl men det är ändå inte därför man gick därifrån med en så härlig känsla i kroppen. Den kom sig av att vi spelade så bra ihop. Vi pratade som aldrig förr (”Passa mig” Du får tillbaka den.”), vi mötte boll, vi drog isär motståndarnas försvar och vi arbetade metodiskt som ett lag. Om det tog stopp så vände vi och anföll från andra kanten. Det var fantastiskt att se och uppleva. Jag känner med er som inte kunde vara med.

Framför oss har vi lite vassare motstånd men om vi spelar som vi gjort de senaste matcherna har vi fler poäng att hämta. Forza Kontra!

Bibehållen sjätteplats då Bolltrollarna lyckades spela 3-3 mot Ivar Lo Park Rangers. Attans!
Bibehållen sjätteplats då Bolltrollarna lyckades spela 3-3 mot Ivar Lo Park Rangers. Attans!

En reaktion på ”Kontra skriver historia”

  1. Finns det ngn möjlighet att köpa K.G , vi skulle verkligen behöva en målspruta i vårt Div 1 Södra lag.

    // Mr John

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *