Matchrapport Purple cobras – Kontra STHLM

Premiärnerver avgjorde

Matchinfo
Arena: Långbro BP 1
Datum & tid: 2007-04-16 Kl. 18:45
Lag: Purple cobras (hemma) – Kontra STHLM (borta)

Snabbstatistik
0-1 Hugo
1-1
2-1

Matchrapport
Allt var upplagt för fotbollsfest. 20 gradig värme, solsken och bra uppslutning. Även om Kontras nya hemmaplan ligger mitten av ingenstans var 11 kontraiter på plats i god tid. Innan avspark samlade Coach Scherman ihop sina krigare och gick igenom laguppställning och grundtaktik. 18.45 blåste domaren igång matchen efter att han haft en kort regelgenomgång med båda lagen. Kontra börjar klart bäst. Kaj, Palle och Face visar att fjolårets form håller i sig. På mittfältet syntes att inomhusfotbollen fortfarande sitter i, det var fina kombinationer och det såg ut att bli en trevlig måndagskväll för de rödvita.

I 12e minuten får Hugo bollen mitt på egen planhalva. Han tar några steg och slår sen upp bollen till Olle på topp samtidigt som han vrålar ”håll i!”. Hugo tar en en jättelöpning mot Cobras mål, får tillbaka bollen, skottfintar bort en back och placerar säkert in 1-0. Ett mycket fint fotbollsmål!

Efter målet faller Kontra (som vanligt) ner och mittfälltet sitter i knät på backarna. Detta gör att de mesta spelet är på Kontras planhalva. Cobras skapar ändå inte så många vassa chanser och de skott som ändå går igenom köttmuren motar Pelle i målet förtjänstfullt bort. Domaren blåser för halvtid. I paus snackar Kontra om att vi måste våga, både hålla i bollen och pressa högt.

Tyvärr lyckas det inte så bra. Cobras får ganska lätt ta sig in i Kontras försvarszon och skapar en del hörnor och på en av dom så sitter 1-1. Hörnan är låg och en Cobraspelare lyckas trots hård uppvaktning av Ternow trycka in bollen bakom en chanslös Pelle. Synd!

Detta gör Kontra ännu mer osäkra på sitt spel och börjar tjonga upp bollar mot Olle och Pop som inte lyckas göra något vettigt av de långa uppspelen. Cobras pressar på och får några till hörnor och efter att Kontra inte lyckats rensa efter fyra (!) försök lyckas Cobras ta ledningen.

Nu vaknar äntligen de rödvita och börjar spela lite mer på marken. Det resulterar i att Cobra får ta till osjyssta metoder som ger Kontra två bra frisparkslägen. Tyvärr fasnar båda skotten i muren. Matchen böljar fram och tillbaka med halvchanser åt båda håll till domaren blåser av och säsongens första match slutar med förlust med 1-2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *