Matchrapport Team fjunis – Kontra STHLM

Tre sköna poäng

Matchinfo
Arena: Långbro BP 1
Datum & tid: 2007-04-23 Kl. 20:15
Lag: Team fjunis (hemma) – Kontra STHLM (borta)

Snabbstatistik
0-1 Bagge
0-2 Bagge
1-2

 

Matchrapport
När det började skymmas samlades Kontra vid de grå fälten i Långbro. Det var dags för andra matchen i Serie 11 och Team fjunis stod för motståndet. Om motståndet visste vi inte mycket men uppladdningen kändes mycket bra. Alla kontraiter var taggade till tänderna, extra taggad var Ståhl som fått sin efterlängtade målvaktströja i fin alliansorange av märket Salming. Coach hade gjort en ändring i laget; efter att Peter visat fin målform på träningen flyttades han upp i anfallet.

 

Domaren blåser igång matchen och Kontra startar i ett rasande tempo. Pressar högt och stressar fjunis till omöjliga långbollar. Kontra där emot spelar lugnt och fint. Korta enkla passar varvas med längre uppspel. Peter river stora hål i fjunis backlinje, Hagge och co på mitten spelar enkelt och tar många uppoffrande löpningar. Backlinjen med Kaj i spetsen kontrollerar fjunis forwards utan några problem.

 

Gång på gång spelar sig Kontra igenom och kommer till chanser. Sista passen (ibland näst sista) sitter inte alltid men man ser att linjerna finns. Det märks också att Kontra kommer från en lång inomhussäsong; bollen studsar titt som tätt iväg för de rödvita. I mitten av första kommer Hugo fri några meter utanför straffområdet. Han skickar in ett skottpass som Bagge påpassligt styr in. 1-0 till Kontra och Bagges första mål som fullvärdig kontrait. Fjunis verkar klart skärrade, de fortsätter med långa uppspel vilket inte är rätt medicin mot fyrtornen i Kontras backlinje. Kontra där emot fortsätter spela boll på backen och med 5 min kvar får Hugo bollen på mittplan. Han tar några steg, tittar upp, ser Olle slår en enkel pass upp och vrålar ”håll i” och tar en löpning in i plan, får tillbaka bollen men när han ska få iväg skottet kommer en fjunisback mellan och det blir ett motlägg, eller som Scherman sa efter matchen -”en perfekt pass till en helt fri Bagge!” Med en målskytts kyla placerar Bagge in bollen bakom en chanslös målvakt. 2-0!

 

Men fjunis ska få en gratischans att kvittera… På en hörna tycker domaren att Berlin går för hårt åt en fjunis och blåser straff ??!! Som tur är har kontra kanske Korpens bästa målvakt som förra säsongen tog 3 (tre) straffar och släppte in (0) noll. Redan när fjunisen lägger upp bollen känner man att Ståhl har överläget med sin otroliga pondus. Straffen är helt okej slagen, men inga problem för Ståhl . Det blir dock retur men vindsnabbe Thurfors är först på den och rensar iväg. Nu är frustrationen total i fjunis. Med 2 minuter kvar krigar Olle till sig bollen på mittplan och har ren gata mot mål. Fjunisen som blir av med bollen kan inget annat göra än att hålla i Olle och utvisningen är solklar.

 

Domarn blåser av för halvtid.

 

I halvtid snackar Kontra om att fortsätta våga att spela vårt spel.

 

Andra halvlek startar med betydligt högre press från fjunis och detta stör Kontras uppspel. Nu drabbas Kontra av den klassiska ”Kontrasjukan”. Istället för att ta löpningar, snacka och vilja ha boll så verkar alla hoppas på att någon annan ska göra jobbet. Och när spelet går i baklås kommer frustrationen inte minst på bänken och istället för att det snackas på plan är det bänken som skriker ut order till spelarna på plan. Otryggheten sprider sig och Kontra tappar intiativet totalt. Som tur är har de rödvita en bra defensiv och förutom 2-1 målet (som såklart kommer) så lyckas inte fjunis skapa så många heta chanser. När domaren blåser för full tid kan Kontra pusta ut och glädjas över säsongens första trepoängare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *