Matchrapport Ribba – Kontra STHLM

Bra spel men var är målen?

Matchinfo
Arena: Långbro BP 1
Datum & tid: 2007-05-21 Kl. 19:30
Lag: Ribba (hemma) – Kontra STHLM (borta)

Snabbstatistik
1-0 Hagge
1-1

Matchrapport
På ett gråtungt Långbro Bp skulle Kontra möta Ribba, med två oavgjorda – en seger och en torsk – var det ett lag som så här tidigt på säsongen var svårt att veta hur bra de egentligen var. För Kontras del var det dags att presentera ett av sina nyförvärv denna match. Pelle spelade sin första match utomhus i den rödvita tröjan!

Matchen börjar i ett ganska högt tempo. Kontra pressar högt och när vi erövrar bollen så vågar kontraiterna hålla i, lugna ner och slå enkla och öppnande passar. Det såg riktigt bra ut. Enda gångerna Ribba får lite press är när Kontras mittfält faller för långt ner och Ribba ostört får vårda boll på Kontras planhalva.

I mitten av halvleken får Kontra hörna, den slås perfekt med mot mitten av straffområdet och där möter en tvärhand höga Hugo perfekt med pannan. Tyvärr gör målvakten en reflexräddning och bollen går ut ett en ny hörna, denna resultatlös. Ordf. Andersson, som idag iklätt sig ”klacksparkensvänner”-kostymen får också en bra chans men avslutet är tyvärr för tamt. I den 16 minuten ska Kontras höga press ge utdelning. Hagge snor bollen av en stressad Ribba-back och placerar enkelt in 1-0. Domaren blåser av för halvtid.

I pausen upprepar Coach sina ledord ”tålamod och att ha roligt”. Nu är det viktigt att Kontra inte faller in i sitt vanliga mönster och börjar stressa och hetsa varandra till enkla misstag, den nu så rikskända ”Kontra-sjukan”.

Andra halvlek drar igång och Ribba verkar något mer taggade än Kontra och ta över taktpinnen direkt. Som tur är har Kontra kanske Korpens tajtaste backlinje och Ribba skapar inte så många heta chanser trots spelövertag.

Men efter ett snabbt slagen inspark tråcklar sig en Ribba-spelare in i straffområdet längst kortlinjen och lyckas trycka in 1-1 ur snäv vinkel.

Efter målet rycker Kontra upp sig och skapar en hel del fina chanser och spelar vårdat och bra. Hugo visar att mitt-mittplatsen är hans rätta position med många fina öppnande passar. I slutet får Kontra en frispark 10 meter in på Ribbas planhalva .Palle kliver fram och dammar på ett bra skott som målvakten tyvärr lyckas tippa till hörna. Denna slås långt och Jon är där med pannan men bollen smiter precis utanför.

Domaren blåser av matchen.

Kontra gör en stabil insats idag. Bakåt ser det som vanligt mycket bra ut, det är framåt problemen finns och idag liksom hela säsongen så saknas kylan framför mål.

Nästa vecka är det match mot tabelljumbon, ska målskyttet lossna då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *