Årskrönika 2008

08 var året då kontra skulle ta nästa steg i utvecklingen mot ett europeiskt topplag, tyvärr blev det inte så, man kan nog säga att 08 blev ett mellanår för de rödvita. Efter Årsmötet där Bagge utsågs till ny ordförande började en febril jakt på nyförvärv som kunde stärka upp truppen. Mike Taylor stod mycket högt upp på Misters lista, Mike hade provtränat med kontra vid flera tillfällen och visat att han var en klasspelare, det var många klubbar som drog i den resliga engelsmannen men genom bra kontakt med Taylors agent och att kontra kunde matcha Mikes lönekrav kritade han på i samband med försäsongsturneringen i kärrtorp. 

Kontras andra nyförvärv var Johan Andersson, en ung talang som Kontras värvningsansvarig haft ögna på en längre tid. Johan är lillebror till den eviga talangen Peter Anderson som har huserat i kontra de senaste tre säsongerna och kontra tvekade inte en sekund att erbjuda ett mycket lukrativt kontrakt till Johan och den 23 januari kunde fd. ordförande presentera nyförvärvet. Johan har snabbt blivit en favorit bland fansen och går under namnet Luca.

Två kontraiter saknandes när säsongen drog igång. Jon Molin, mittfältaren som varit så dominant de senaste åren hade fått chansen att testa sina vingar som proffs i Tyskland och kontra ville inte stå i vägen med en förhoppning att Jon  någon gång kommer tillbaka och avslutar sin karriär i Kontra. Fredrik, som även han hade en mycket bra säsong bakom sig kände att han behövde ett break från fotbollen och satsa på karriären och flyttade hem till Karlstad. Kontra önskar lycka till men hoppas ändå att Freddy snart kommer tillbaka till storstan och drar på sig den rödvita tröjan igen.

Fotbollsmässigt började 2008 bra, Kontra spelade försäsongsturnering i Kärrtorp där man som tvåa i sin grupp efter en vinst och två oavgjorda kunder ta sig till semifinal. Där föll de rödvita mot ett lag pojkallsvenskaspelare som sedermera vann hela turneringen.

Så var det dags för utomhussäsongen. Kontra hamnade i div 6 men flyttades på egen begäran ner i 9:an.  I vår serie låg gamla kontrabekantingen Paddan och även Happy Fellows som kontra hade krossat i en försäsongsmatch. Säsongen har gått i ”stolpen-ut-anda”, Kontra har inte fått något med sig gratis och de matcher vi förra året vann med uddamålet torska vi i år. Defensivt har det varit stabilt som vanligt men offensivt är det för uddlöst. Det är svårt att sätta fingret på vad som inte stämmer om det är  spelsystem, mittfält, anfallare, oflyt eller talanglösa spelare, hur som hels så har vi en hel del att jobba med där inför 09. För mer läsning om matcherna , gå in på fliken matcher, där ligger alla matchrapporter.

I Maj åkte kontra på det årliga träningslägret, i år beläget i Sveriges La Manga, Besttorp ,där familjen Scherman lät kontra husera på deras ägor. Helgen blev mycket lyckad, både fotbollsmässigt och socialt. På lördagen mötte vi ett lokalt lag hopsatt just för detta event. Kontra spelade bra och vann matchen med 4-0. Träningslägret hade dock en bitter eftersmak, ordf. Bagge  dubbelstukade sin fot och missade resten av säsongen. Mycket tråkigt för kontra och bagge.

Kontra har under året även fått två nytillskott i ungdomssektionen,. Anders och Lovas dotter Judith, och Mike och Lisa dotter Ruby hälsas välkomna in i klubben. Kontra kan nu också stoltsera med tre stycken spelarfruar. Nästa säsong hoppas vi se Frida, Åsa och Linnea på hedersläktaren vid flera matcher.

Kontra har även tagit nya steg i utvecklingen mot ett internationellt storlag på www. Webb-joel har i år fixat så vissa matcher sänds direkt på webben via sin mobilkamera. Hemsidan har även fått ett antal uppdateringar vilket gör att det är mer lättnavigerat vilket uppskattas av fans i alla länder.

 

Korta fakta från 2008:

* Face kan bada utan att bli blöt

 * Målet Paddan ville att vi skulle avsäga oss hade inte hjälpt dom så mycket eftersom de ändå kom 3 poäng efter Samba. Vi passar också på att gratulera Samba till seriesegern.

* Pop har sjukt målsinne.

* Kontra Ultras levererade bengalbränning på inte mindre än tre matcher i år.

* Kaj spelade alla matcher.

* Kontras sportsliga målsättning att komma topp 2 gick åt skogen.

 

// Gazza

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *