Personligt med Mr. Kontra

Inför måndagens match har redaktionen tagit ett snack med en rödvit institution. En av Kontras grundare, den ende spelare hitintills med Kontra STHLM som moderförening, en spelare som aldrig spelat i något annat än den vackra rödvita tröjan. En legend och förebild inom den moderna fotbollen. Joel ”Webben” Bergqvist, eller som han kallas bland fansen: Mr. Kontra.

dsc00588

Hej Joel, allt bra?

Ja, det är fantastiskt att vara tillbaka på planen igen. De nya ställen eller ”dräkterna” som jag gillar att kalla dem, känns verkligen som ett lyft. Jag har alltid ansett att fotboll handlar om att leva ett varumärke, ungeför som colaläsk alltså, desto snyggare logga – desto godare cola.

I matchen mot MiljöBovarna fick du förtroendet som forward. Uppenbarligen ett bra drag av Coach, men en något ovanlig position för dig. Hur ser du på det, trivs du i rollen som ensam forward?

I början av matchen hade jag lite svårt att hitta rätt, tyckte jag. Jag såg direkt att en kille som Pop Nyman har spenderat mycket mer tid än jag själv på gränsen till motståndarnas Pentagon – det heliga straffområdet. Men ju längre matchklockan gick tyckte jag att det fungerade bättre, och när jag gick igenom matchen med Coach på video efteråt såg jag att det nog inte är helt fel att matcha mig på topp ibland. I alla fall som en reservlösning. Jag hade dock önskat att jag fått till fler avslut på mål, men det var nog den långa försäsongen som gjort mig lite övertränad. Det är garanterat löst till nästa match!

Din comeback i måndags var efterlängtad av fansen, och med dig på plan tar Kontra årets första trepoängare. Hur ser du själv på din roll i laget, är du lite av en lagpappa med all din erfarenhet av spel på den här nivån?

Jo, man har ju följt samtliga spelare sedan de tog sina första stapplande steg i rödvitt, och vissa har helt enkelt inte pallat trycket. Jag gillar rollen som fadersfigur och får ofta samtal sent på kvällarna från spelare som behöver lite guidning i sin mansroll. Jag tycker det är bra, jag uppskattar förtroendet!

Francesco Totti och Joel Bergqvist – två spelare som blivit sin moderklubb trogna hela karriären, – stort! Hur kommer det sig att du hela karriären varit trogen Kontra STHLM, för jag antar att det inte saknats erbjudanden från proffsklubbar genom åren?

Nu vill jag ju inte kommentera rykten, men visst har det funnits andra karriärval. Jag tror det som gjort att jag stannat i Kontra i så många år är den ständiga viljan uppåt i seriesystemet, känslan för vad som är viktigast. Det är otroligt viktigt för mig att spela i ett lag där samtliga spelare vet vilka regler som gäller och sedan följer dessa lite beroende på individuell ambitionsnivå.

Du är ju också involverad i klubbens aktiviteter på the world wide web, några smaskiga nyheter på gång som du kan avslöja redan nu?

Webbgruppen har en stor satsning på gång som går under kodnamnet Count Me In, där vi tagit hjälp av en av Sveriges bästa webbyråer för att utveckla ett anmälningssystem med möjlighet för deltagarstatistik. Det handlar om några få veckor innan allt är klart och det hela kommer definitivt att vara igång tills höstsäsongen startar.

På måndag möter vi Aspside, ett lag som gått bra såhär långt i serien. Hur slutar matchen?

Kontra vinner, vi är bättre än vad seriepoängen visat hittills!

Till sist, stort grattis till förlovningen!

Tack, jag är en mycket lycklig man!

2 reaktioner på ”Personligt med Mr. Kontra”

  1. Heder åt Joel, utan Joel så vore Kontra inte vad det är idag!
    Och grattis till förlovningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *