Effektiva Kontra

dsc00590

 

Aspside – Kontra STHLM 1-2

 

0-1 Erik (Oklart)

0-2 Pop (Matz)

1-2 Okänd

En timme innan match samlades Kontra STHLM på Gullmarsplan för gemensam färd ut mot Vårberg. Väl på plats var det en underbar försommarkväll som mötte de röd-vita vid Johannesdals bollplan. Matchen ska precis börja då det visar sig att våra motståndare Aspside, som är hemmalag dagen till ära, spelar i vitt. Vi tycker att det är skit samma, men det var tydligen väldigt viktigt för dom att vi inte fick glänsa i våra nya ställ varpå vi spelar i blåa västar och svarta t-shirts. Vi får se hur sponsorerna reagerar på detta. Det är också viktigt att komma ihåg till höstens returmöte.

Hursomhelst, matchen drar igång och vi tillåts under hela första halvlek att spela utan att Aspside pressar särskilt högt och vi har ett hyggligt spel. Ståhls eviga mantra ”in på målvakt” lönar sig till slut då Erik efter lite grötande i straffområdet vid en fast situation kan rulla in 1-0, jublet på bänken vet inga gränser. 1-0 står sig halvleken ut och Kontra kan gå in i andra halvlek med stort självförtroende. Trodde vi.

Andra börjar ängsligt och kvitteringen hänger i luften, men det är då den kommer. Den ultimata kontringen. Divine.
Vi får tag på bollen på vänster sida på mittplan, en crossboll når Erik på högerkanten som avancerar några meter ut mot långsidan. Med ryggen mot plan slår han ett perfekt inlägg till Matz som kommer som ett ånglok i mitten. Han i sin tur sätter den på fötterna på Nyman som enkelt kan bredsida in 2-0. Vilket jävla anfall!

Hos Aspside växer frustrationen, men de tänker inte ge upp. Efter en lite stund kommer 2-1 som ett brev på posten och strax efter det får vi Dribbel-Johan utvisad 5 minuter för vad redaktionen tror är en eftersläng. Lite oklart dock, men Dribbel protesterade inte nämnvärt så det var säkert en korrekt bedömning. Svettigt värre nu, Aspside ligger på och Kontra är en man mindre, men vi håller resultatet tiden ut och säsongens andra trepoängare är ett faktum. Skulle tro att motståndarna tycker att det var ett ganska orättvist resultat, och visst, de hade bollinnehavet. Men senast vi kollade vann man inga matcher på bollinnehav. Forza Kontra!


7 reaktioner på ”Effektiva Kontra”

  1. bara tre poäng från toppen nu. fortsätter vi kämpa om varje boll, ligga på i varje situation och aldrig aldrig ge upp så kan det gå vägen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *