Delad poäng i derbyt

dsc_0414

Bengt – Kontra STHLM 3-3
0-1 Dribbel-Johan
1-1 Bengt Bruhn (Hofsten)
1-2 Andersson (Palle)
1-3 Hartass
2-3 Bengt Hofsten
3-3 Bengt Nordqvist (Sveding)

Innan dagens möte hade de två rödvita lagen mötts 3 gånger: 2 gånger i förra årets serie samt i en träningsmatch på försäsongen. Kontra hade inte lyckats vinna något av dessa möten, men kände att idag var det dags att bättra på statistiken.

På plats fanns många Kontra-fans, stort tack till alla er som tog er ut till matchen! Föreningen bjöd alla fans på bira och en t-shirt som souvenir.

Kontra-fans

Matchen drar igång redan 5 minuter innan utsatt tid, vilket upprör en stor del av publiken som inte hunnit in på arenan. Det är Kontra som inleder starkast och 1-0 kommer efter ett solonummer av Dribbel-Johan som gör skäl för namnet. Det dröjer dock inte särskilt länge innan kvitteringen kommer, vilket i det läget kändes ganska onödigt och inte helt logiskt. Men Kontra har såhär långt i matchen fortfarande initiativet, orken och självförtroendet. Vi jobbar på och i första halvlekens sista minut kommer 2-1 av Andersson på Palles retur, otroligt skönt att gå till pausvila i ledning.
När sedan andra halvlek kommer igång tar Bengt över mer och mer men Kontra vore ju inte Kontra om vi inte gjorde ett fint kontringsmål då och då, vilket är precis vad som händer. Hagge bryter på mittplan tar sig förbi en Bengt som står mycket högt upp i banan, avancerar fram till straffområdet i topphastighet innan han säkert placerar 3-1 bakom Bengts keeper. Jublet på läktaren vet inga gränser, men gladast av alla är förstås Hagge Hartass som i euforin sliter av sig tröjan och springer längs hela långsidan innan han faller ned på knä och tackar gud. Ett underbart skådespel tyckte alla, utom domaren som valde att visa ut målskytten i 5 minuter. Det tar mindre än en minut efter att spelet återupptas innan Bengt kan slå in reduceringen, en drömträff från höger vid straffområdeslinjen ungefär som dimper ned otagbart i bortre krysset. Det är bara att lyfta på hatten, för denna prestation. Det är nu som bengt tar över fullständigt, Kontra har varken ork, självförtroende, flyt eller diciplin och kvitteringen är logisk. Men det känns ändå otroligt tungt att tappa 3-1 till 3-3. Sett över hela matchen är det dock rättvist, lagen ägde en halvlek var.

Stort tack till alla som kom och stöttade sitt favoritlag, hoppas vi ses på Johannesdals bollplan snart igen!

5 reaktioner på ”Delad poäng i derbyt”

  1. Äkta derby! kröss, tveksamma domslut (hittar inte att avsliten tröja ska ge gult kort i korpens regeler) och dramatik in i slutminuten. Fan att man missade det. Gött att se att ultras äntligen var på plats.

  2. kul att läsa en matchrapport från ett annat lag (Bengans länk)där man faktiskt känner igen matchen!
    los Rojas Bengt e ett skönt gäng, kul o möta o tar det på samma nivå som vi, utan onödiga efterslängar.
    -råkar man dela ut en bensax så hjälper man varandra upp, skakar man hand o tar en bira tillsammans efter… the Kontra way

  3. Med lite perspektiv över den tappade segern…helt klart en kul match mot ett schysst gäng.

    Lagbilden är dock i risigaste laget…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *